hren

ODRŽANA NATJECATELJSKA VEČER VDP-A
Klapa Sv. Jeronim i ove je godine osvojila publiku, okupljenu na poljani kod crkve sv. Mihovila u Kambelovcu, koja je ih je ponovno izabrala za pobjednike 21. Večeri dalmatinske pisme, a prema stručnom ocjenjivačkom vijeću najbolja je bila klapa Munita iz Zadra.

Drugu večer VDP-a otvorila je, nastupom van konkurencije, klapa Cambi koja je tako povezala dvije festivalske večeri, a potom se na pozornici izmijenilo 18 klapa sa pjesmama pripremljenim za ovogodišnji Kaštelanski đir.

Uz nagradu publike klapa Sv. Jeronim za pjesmu Pižolot za koju stihove potipisuje Josip Bralić, a aranžman Ante Gašpardi dobila i nagradu radio Splita. Članovi klape Munita, za pjesmu Vratit će se naša dica dvojca Vjekoslav Šuljić i Ivan Popeskić , doma su ponijeli još četiri nagrade, za najbolju izvedbu, nagradu orkestra za najbolju skladbu, nagradu portala Dalmacija danas, kao i drugu nagradu publike. Treća nagrada publike pripala je klapi Spalatos za pjesmu More za koju je tekst i glazbu napisao Edo Đelilović, a aranžman Saša Bulić i Rajmir Kraljević .

Stručno ocjenjivačko vijeće u sastavu Nenad Šiškov, Eduard Gracin, Tonči Ćićerić i Vinko Barčot, drugu je nagradu dodijelilo klapi Neverin za pjesmu Ure autora Bruna Kovačića i Hrvoja Domazeta, a treću klapi Fjoret koja je pjevala Nismo se znali razumit autorskog trojca Mislav Biočina, Ružana Kovač i Hrvoje Domazet.
Najbolji stihovi djelo su Anele Borčić za pjesmu Grlica sam, nisam žena, u izvedbi klape Štorija, a najbolji aranžman je onaj Hrvoja Domazeta za pjesmu Ure, klape Neverin. Dodajmo kako su ove dvije ženske kaštelanske klape zabavljale publiku i u pauzi za vrijeme zbrajanja glasova.

Zaslužnim dobitnicima nagrade su uručivali članovi ocjenjivačkog vijeća, Tonči Ćićerić, Nenad Šiškov, Tonći Tranfić i Edo Gracin, predstavnici Grada Kaštela na čelu sa gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, zamjenicima Grgicom Benutićem i Jadrankom Matok Bosančić. Uz njih dio nagrada su uručili i predsjednik gradskog vijeća Ivan Udovičić, direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Marišić , pročelnica za kulturu i društvene djelatnosti Sandra Zokić, kao i Rade Popadić sa portala Dalmacija danas.

Kroz večer koju su slavodobitno zaključili klapa Munita i Sv. Jeronim, okupljene su šarmantno i simpatično vodili Mariola Milardović Perić i Frano Ridjan, a nakon festivalskog dijela, fešta se tradicionalno prebacila na Brce, uz glazbenu podlogu Taxi benda.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij