hren
 

FEŠTA DO KASNIH SATI
Dobra spiza, veliki izbor pića i dobra glazba dobitna su kombinacija svih proslava za pamćenje, stoga ni ne čudi da je ove subotne večeri veliki broj Kaštelana pojurilo na rivu u Sućurac. Povodom proslave 70. obljetnice postojanja, sućuraćki planinari HPD Kozjak organizirali su „Planinarsku noć“, a ulaz je za sve posjetitelje bio besplatan. Posjetitelji su osim u ćevapima i ponekoj kapljici, mogli probati pečenog vola te uživati i u koncertu istarskih zabavljača Gustafa, koji su atmosferu držali užarenom do sitnih noćnih sati.

Proslava je započela u 18 sati otvaranjem izložbe slika nastalih na Likovnoj koloniji Kozjak 2019. u Muzeju Grada Kaštela. Svi zainteresirani mogli su potpuno besplatno pogledati ručno oslikane crteže, koji su prikazivali prirodne ljepote dalmatinskog kraja.  Od 19 i 30 sati pa sve do izlaska Gustafa na pozornicu, publiku je uz dance hitove zagrijavao DJ Škiljo.

Jedan od najiščekivanijih dijelova večeri zasigurno je bilo izvlačenje lutrije. Kaštelani su u izvlačenju mogli sudjelovati kupovinom listića u iznosu od 10 kuna. Oni najsretniji kući su otišli s vrijednim nagradama. HPD Kozjak osigurao je nagrade za čak šest sretnih dobitnika. Najsretniji listić bio je listić broj 116 čija je vlasnica dobila poklon bon u iznosu od 500 kn za kupovinu u prodavaonici sportske opreme Decathlon. Oni nešto“manje“ sretni dobitnici bili su nagrađeni poklonima poput večere za dvoje u planinarskom domu, šatorom, ruksakom za planinarenje, osmotjednim tečajem planinarenja za dvoje te besplatnim šišanjem u frizerskom salonu Zlatko.

Sućuraćka riva bila je puna. Na red za dobivanje porcije pečenog vola čekalo se i po pola sata, a slobodnih mjesta za stolovima pred pozornicom nije bilo.  Mirisi pečenja, gradelanja, piva i vina, smijeh, glazba i žamor ispunjavali su srce Kaštel Sućurca do kasno u noć. Hrana i piće kupovali su se „na bonove“, a svi su djelatnici i organizatori neumorno radili svoj posao te se pobrinuli da nitko od prisutnih ne ostane žedan i gladan.
Podsjetimo se, HPD Kozjak obilježava 70. obljetnicu postojanja tokom ćitave godine. U travnju su također bili osigurali bogat program i organizirali brojne izlete, Svečanu skupštinu, dodjelu priznanja članovima i prijateljima društva, otvaranje penjališta Putalj i prikazivanje dokumentarnog filma „Kozjak – tragovima prvih koraka“.

„Planinarska noć“ održana je u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta uz podršku Splitsko-dalmatinske županije, Grada Kaštela i Dechatlon-a.

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij