hren

PREDSTAVLJEN PROGRAM MANIFESTACIJE
Manifestacija ''Legenda o Miljenku i Dobrili'' i ove godine donosi bogat kulturni program koji će se od 1. do 8. kolovoza odvijati na lokacijama u Kaštel Lukšiću. Predstavljanje projekta u organizaciji Grada Kaštela Turističke zajednice Kaštela, održalo se u dvorcu Vitturi.

- Šestu godinu za redom, Grad Kaštela i Turistička zajednica nastoje kroz priču o kaštelanskim ljubavnicima Miljenku i Dobrili brendirati grad Kaštela kao grad ljubavi, a kad tome pripojimo još i brendiranje koje ide preko kaštelanskog Crljenka onda je jasno da imamo spoj ljubavi i vina što je neodoljivo domaćim i stranim turistima, kazala je Marijana Vulas, koordinatorica manifestacije zaslužna i za osmišljanje programa.

Višednevno obilježavanje ljubavne legende o Miljenku i Dobrili, započet će 1. kolovoza ispred dvorca Vitturi ''Koncertom najljepših ljubavnih pjesama'' u vokalnoj izvedbi Zorice Kondže, Jacquesa Houdeka, Tedija Spalata i Ane Opačak, a nastupiti će i sopranistica Ana Zebić Kostel.

Sljedećeg dana uslijedit će uprizorenje Legende o Miljenku i Dobrili, u režiji Mladenke Gruice, a uz brojni ansambl protagoniste utjelovljuju glumci Pere Eranović i Ana Perković. – Nadasve je velika radost ponovno stajati iza jednog velebnog djela kao što je ovo, stajati iza jednog ansambla koji uistinu sa dušom ulazi u ovo djelo prožeto ljubavlju, ponosom, hrvatskim identitetom, rekla je Mladenka Gruica i dodala kako je u predstavi ukorijenjeno - sve ono što je ljubav, a ljubav je iznad svega

Koncertna večer ''Dobriline glazbene večeri'' posvećena jakim ženama, ove godine donosi nastup Zdenke Kovačiček i benda, a na programu je 6. kolovoza ispred dvorca Vitturi.

U perivoju dvorca Rušinac će se 7. i 8. kolovoza, po prvi puta, u sklopu manifestacije održati filmske večeri pod nazivom ''Romantika pod zvijezdama'', - svi oni koji žele uživati u ljubavnim filmovima mogu donijeti svoje ležaljke, dekice i pripremiti kokice za uživanje u programu, a ulaz za posjetitelje je slobodan, kazala je Marijana.

- Turistička zajednica organizira promotivno besplatno vođenje naših gostiju po lokalitetima iz priče o Miljenku i Dobrili. Vođenje će biti na Hrvatskom i Engleskom jeziku, tako da se uz turiste mogu priključiti i domaći gosti kao i svi ostali koji žele više saznati o našoj baštini, stoga pozivam svih da dođu i uživaju s nama u danima Miljenka i Dobrile i već se unaprijed radujemo svemu ovome, rekla je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.

Dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić zahvalila je svima koji sudjeluju u radu i pripremi na održavanju manifestacije, a pročelnica Sandra Zokić je kazala kako – Grad moralno i financijski stoji iza projekta budući da nam je u interesu brendiranje priče o Miljenku i Dobrili, pogotovo što imamo krasne autentične lokacije na kojima su ti ljubavnici zaista i živjeli.

Detalje programa možete pogledati OVDJE.

Foto: TZGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij