hren

NIKAKO IH NAUČITI
Jedan naš čitatelj ovih je dana uputio kratko pismo kritike na nekoliko mail adresa, od gradonačelnika Kaštela do poslovođe Vlastitog komunalnog pogona, a među njima bila je i adresa Portala grada Kaštela, pa njegovu kritiku i pitanja objavljujemo i to kao primjer kako se u Kaštelima ne poštivaju zakonske odredbe i odluke.

- Dana 4. srpnja u poslijepodnevnim satima, na području Kaštel Sućurca, predio Strabežnik, betonska pumpa tvrtke Beton Trogir radila je na objektu koji je u izgradnji.
Nakon što su završili s radom, vozač je uredno oprao svoj kamion te sav ostatak betonskog materijala i vode izlio niz ulicu Put Dragočeva. Ne mogu vam riječima opisati na što je poslije sličila ulica i privatna vozila koja su tuda prolazila.
Ovom prilikom postavljam dva pitanja.
Prvo pitanje je zašto se na navedenom objektu još uopće radi s obzirom da je na snazi privremena zabrana izvođenja građevinskih radova, a objekt se nalazi na manje od 100m od privatnog iznajmljivača? Drugo pitanje je odakle djelatniku pravo da svoju  kamion-pumpu ispire niz gore navedenu ulicu te tako stvara niz problema, ekoloških, sigurnosnih i slično – napisao je čitatelj s mail adrese Kaštela Grade Moj.

Podsjetimo, od 15. lipnja na snazi je Odluka o zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone, a u skladu s njom radovi, koje bi mogli opisati kao grube i bučne, zabranjeni su u blizini od 100 metar od objekata koji se bave turizmom ili ugostiteljstvom, dok će od 15. srpnja radovi biti zabranjeni na cijelom području grada, bez obzira na udaljenost od navedenih objekata.

Radovi na Strabežniku nisu jedini koji se ovih dana obavljaju protivno odluci, jer isti su uočeni na više lokacija u Kaštelima, a kako nas čitatelji obavještavaju čak i u „srcu turitičkih područja“ uz staru cestu u Kaštel Štafiliću i Kaštel Kambelovcu, gdje su zadnjih dana građevinski strojevi bili u punoj akciji.

Na znanje nadležnima.

Foto: Čitatelj


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij