hren
 

SVI ODAHNULI
Autobusi javnog prijevoza napokon se na području Baletna škola u Kaštel Kambelovcu, zaustavljaju na propisno lociranom i označenom mjestu, odnosno na novoj autobusnoj stanici, s južne strane Ceste dr. Franje Tuđmana, koja se gradila i uređivala više od šest mjeseci.

Potreba za izgradnjom odgovarajuće stanice, jer su se do sada autobusi zaustavljali u samom raskrižju, bez odgovarajućih nogostupa, ali i bez nužne sigurnosti za putnike, postoji dugi niz godina, a Grad Kaštela s tim se problem uhvatio u koštac prije tri godine, kada se započelo s otkupom potrebnog zemljišta te planiranjem i projektiranjem.

U prosincu prošle godine odlučeno je započeti s radovima, jer se tek za manji dio zemljišta nisu uredili imovinsko-pravni odnosi i kao rok završetka bio je naveden ožujak ove godine.
Međutim, rješavanje pitanja otkupa preostalog potrebnog zemljišta se odužilo pa su radovi u ožujku bili prekinuti, a građani su više od mjesec dana preskakali preko materijala i rupa na praznom gradilištu.
Sve se ponovo pokrenulo u travnju, kada su se na gradilište vratili radnici Pasika i u roku dva mjeseca većina je radova privedena kraju.

Napravljeno je ugibalište, uređen nogostup, postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija te su se autobusi napokon počeli zaustavljati na novoj stanici.
Dio nogostupa na spoju s ulicom Don Frane Bege još je neuređen, za sigurnost putnika i zaštitu od vremenskih nepogoda potrebno je postaviti nadstrešnicu, no građani vjeruju da će i to uskoro biti realizirano.
Treba napomenuti da je Grad za ovaj projekt u proračunu izdvojio oko 900 tisuća kuna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij