hren
 

INFORMACIJE PUSD
Sve veći broj turista na prometnicama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao i povećane društvene aktivnosti domaćeg stanovništva u vrijeme ljetnih vikenda, uvjetovali su povećani angažman policijskih službenika na prometnicama u županiji pa su tako proteklog vikenda sankcionirana 324 prekršaja u prometu.

U ovoj dalmatinskoj županiji 65 osoba zatečeno je za upravljačem  pod utjecajem alkohola, njih 230 prekoračilo je dozvoljenu brzinu, sankcionirana su tri slučaja nevezivanja pojaseva, dva slučaja korištenja mobitela u vožnji, a dvije osobe su upravljale vozilima bez vozačke dozvole, odnosno, prije nego su stekle pravo na upravljanje vozilom.
Dvoje vozača upravljali su vozilima iako im je na snazi bila zabrana upravljanja, četvero su ponovili prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, a jedan vozač ponovio je prekršaj za koji je već prije bio sankcioniran, vozeći prije nego je stekao pravo.

Tijekom vikenda zabilježeno je 30 prometnih nesreća, u kojima nije bilo poginulih, no jedna je osoba teže, a njih 15 lakše ozljeđeno.

- S pojačanim aktivnostima u prometu nastavlja se i dalje, posebno u dane vikenda. Sudionike u prometu pozivamo na oprez, da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise te da kao vozači posebno vode računa o pješacima, motociklistima i biciklistima, kao najugroženijoj skupini sudionika u cestovnom prometu. Odgovornim ponašanjem u prometu čuvate vlastiti i tuđi život, te doprinosite podizanju razine sigurnosti svih sudionika u prometu – poručili su iz PUSD.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij