hren

NADZOR MOGU OČEKIVATI  I IZNAJMLJIVAČI AUTOMOBILA
Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava nastavlja sa svojim pojačanim mjerama kontrole, pa je na svojim je internetskim stranicama najavila kako će od sutra, odnosno od 23.do 29. svibnja, provoditi mjere nadzora fiskalizacije na području cijele Republike Hrvatske i ovoga puta za točno određene djelatnosti.

U suradnji s Carinskom upravom, poreznici će tako idućih dana obavljati pojačan nadzor poreznih obveznika koji obavljaju djelatnosti proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije te hotela i sličnih sadržaja.

Kako navode, cilj nadzora Porezne i Carinske uprave je sprečavanje sive ekonomije te zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, a ujedno sve građane podsjećaju da za svaki kupljeni proizvod i obavljenu im uslugu zatraže račun, kao i da ispravnost izdanih računa mogu provjeriti na poveznici: www.provjeri-racun.hr i sve nepravilnosti  prijave Poreznoj upravi.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij