hren
 

USPJEŠAN USPON
Iako su prije polaska na planirani uspon planinari HPD-a „Ante Bedalov”, zbog nepovoljne vremenske prognoze morali promijeniti termin uspona na Sinjal što je izazvalo odustajanje dijela potencijalnih sudionika zbog različitih obveza, zadatak koji su sebi zadali je uspješno okončan, a Bedalovci su na kraju „bacili oko“ s najvišeg vrha u Hrvatskoj.

Kaštelanski planinari za subotnji uspon na Sinjal, 1831 metara visok vrh Dinare, izabrali su smjer iz mjesta Glavaš preko planinarskog skloništa “Drago Grubać” do samog vrha.
Za jedan od najzahtjevnijih planinarskih uspona u Hrvatskoj bilo im je potrebno  oko pet sati penjanja do vrha te savladavanje visinske razlike od 1300 metara. Sama duljina puta s povratkom u Glavaš iznosila je preko 18 km.

No, za planinare nije bilo dvojbe, odlučni u namjeri da osvoje Sinjal, savladali su sve prepreke i poteškoće koje su im se našle na putu. A na tom putu nisu se zaboravili ni prisjetiti prijatelja Drage Grubaća, čije ime nosi planinarsko sklonište koje su izgradili članovi PU „Dinaridi“.

Za kraj, planinarima je za trud i savladavanje poteškoća pripala i odgovarajuća nagrada. Naravno, nema bolje nagrade od pogleda s vrha Dinare na okolne planine Dalmacije i Bosne i Hercegovine te odsjaj s Peručkog jezera.

Foto: HPD Ante Bedalov


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij