hren

U SKLOPU AKCIJE LIPA SU LIPA MOJA KAŠTELA
Akcija „Lipa su lipa naša Kaštela“, u organizaciji kaštelanske Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Kaštela,  započela je krajem travnja, a nastavlja se ovog petka, 10. svibnja, otvaranjem 19. Praznika cvijeća i dodjelama nagrada sudionicima manifestacije te sudionicima 32.  eko natjecanja odgojno-obrazovnih ustanova, 28. izbora najljepšeg kaštelanskog perivoja i 9. izbora najljepše okućnice Kaštelanske zagore.

Svečanost otvaranja 19. Praznika cvijeća koji ove godine nosi naziv „More i cvit“ u petak će započeti cvjetnom povorkom u kojoj će sudjelovati djeca iz dječjih vrtića, mažoretkinje te najmlađi članovi kulturno-umjetničkih društava s područja Kaštela.
Cvjetna povorka će u 17.30 sati krenuti od Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću prema parku Vitturi gdje će u 18 sati uslijediti pozdravni govori, kao i dodjele nagrada te priznanja.
Nagrade i priznanja uručit će se sudionicima uz prigodan zabavno – glazbeni program „Ples u cvijeću“, a bit će upriličena i revija dječjih cvjetnih frizura.
Nakon programa otvaranja, u 20.30 sati upriličit će se razgledavanje izložaka Praznika cvijeća u dvorcu Vitturi, među kojima će biti rezanog cvijeća, aranžmana, dendrološkog materijala, suvenira i drugih zanimljivosti.
Za sve zainteresirane izložba će biti otvorena i tijekom vikenda, u subotu i nedjelju, od 9 do 22 sata.

Prema najavama, u subotu, 11. svibnja, održat će se ekološka akcija u kojoj će se čistiti plaža Bile u Kaštel Štafiliću, a u njoj će sudjelovati učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić, ronioci, ribari, mjesni odbor te djelatnici Vlastitog pogona.

Inače, u  prvom tjednu tradicionalne eko-akcije „Lipa su lipa moja Kaštela“, u kojoj  sudjeluje i tvrtka Zeleno i modro, na nekoliko lokacija u Donjim Kaštelima bili su postavljeni kontejneri za glomazni otpad, dok su isti sada, do 11. svibnja postavljeni na lokacijama u Lukšiću, Kambelovcu, Gomilici i Sućurcu.
Postavljanjem dodatnih kontejnera omogućava se građanima propisno odlaganje krupnog otpada koji nastaje pri uređenju okućnica i domova ususret turističkoj sezoni.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij