hren
 

SUBOTA U  LUKŠIĆU
U subotu navečer, 4. svibnja, prostor zapadno od dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, okupirat će desetak kaštelanskih udruga, koje su odlučile zajedničkim snagama pokloniti svojim sugrađanima ugodno druženje, uz besplatnu hranu i piće.

Već od 17 sati članovi sva tri kaštelanska krnjevalska društva, Poklade, Polantana i Kampanel, ribiči iz ribičkih društava Galeb i Srdela, lovci LU Donja Kaštela, MK Sjene, HPD Malačka, članovi braniteljske udruge Stina pradidova, članovi Hvidre, potpomognuti nekolicinom pojedinaca koji će ovoj prvoj Večeri kaštelanskih udruga dati svoj obol, spremat će kuhana jela, jela s roštilja te osigurati i poneku kapljicu.

Na ovakvo zajedničko pripremanje hrane te besplatnu podjelu svojim sugrađanima, navedene udruge odlučile su se kako bi se na jedan način odužile Kaštelanima koji im pomažu u radu, a termin u svibnju izabran je kao uvod i pozdrav nadolazećoj sezoni u kojoj će se diljem Kaštela održavati različite fešte.

- Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže, nemojte čekati kasne večernje sate, tu smo već od kasnog poslijepodneva. Hranu ćemo posluživati dok je god bude, a uz nju moći ćete dobiti i piće, ali i čašicu razgovora te ugodno provedenu večer – poručili su iz udruga.

Domaćin ovogodišnje Večeri kaštelanskih udruga je PŠD Galeb, a ideja je da se svaka nova Večer održava u drugom Kaštelu, uz domaćinstvo neke od tamošnjih udruga.

U slučaju loših vremenskih prilika, cijelo događanje odgodit će se za neki drugi termin, a građani će o odgodi biti obavješteni putem Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul