hren
 

70. OBLJETNICA SUĆURAČKIH PLANINARA
Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak ove godine slavi 70 godina svog postojanja, zbog čega će se u vremenu od 26. do 29. travnja održati nekoliko zanimljivih događanja, a  kao dio tih događanja najavljujemo promociju dokumentarnog filma „Kozjak - tragovima prvih koraka", koja će se održati 29. travnja u kinu Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu.

Ideja o filmu, kroz koji bi se ispričao makar dio bogate povijesti društva, rodila se krajem 2016. godine te je trebalo pune dvije i po godine da film ugleda svjetlo dana.
Film traje 52 minute, a osim novonastalih snimki, korištena je bogata arhiva fotografija i snimki planinarskog drruštva Kozjak i njegovih članova. Film donosi i više svjedočanstava starijih i mlađih članova društva, o ljudima i događajima koji su društvo obilježili kroz sedam desetljeća.
Jedan od onih koji govore u filmu je i Frane Bolanča, koji je u međuvremenu preminuo, a sa doživljene 92 godine ostat će zapisan kao najstariji planinar.
U HPD-u Kozjak odlučili su kako će ovaj film ujedno biti posvećen upravo pokojnom Frani Bolanči.

Film je financiran skromnim budžetom, a cijeli projekt HPD-u Kozjak financijski su pomogli Grad Kaštela i nekolicina sponzora.
Redatelj ovog filma je Erik Lončar, a asistent redatelja i scenarist bio je Ante Katić. Snimanje i montažu potpisuje Robert Rimac, a producent filma je Ante Majić. Autor glazbe je Mario Čuljak.
Kroz 70 godina postojanja u filmu nas vodi naratorica, zadarska glumica Mia Zara.

Pogledajte trailer filma…


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij