hren

USKORO WELLNESS I SAUNA
Većina naših sugrađana upoznata je s činjenicom da od nedavno imamo veliki bazen koji je dostupan javnosti, ali je postao i stalno mjesto treninga malih plivača iz plivačkog kluba Kaštela. Naime, Marina Kaštela obogatila je svoju ponudu novim kompleksom koji, između ostalog, sadrži zatvoreni bazen od 25 metara, a u procesu izgradnje su i neki novi zanimljivi sadržaji.

- Osim što je ovo prvi bazen u Kaštelima, to je također drugi najveći na splitskom području. Nalazi se na katu i ima prekrasan pogled cijeli Kaštelanski zaljev. Zbog idealne temperature, pogodan je za plivanje tijekom cijele godine. Dubina se kreće od 1,55 m – 2,55 m, a za naše najmlađe sugrađane osigurali smo i mali dječji bazen. Bazen nije otvoren samo za goste Marine Kaštela, nego i za sve naše građane te sportske klubove. Također se bazenom koriste i udruge kao što su Udruga tjelesnih invalida te korisnici centra Mir. Radnim danima od 19 do 21 sat treniraju djeca iz plivačkog kluba Kaštela, a za javnost je otvoren svaki dan, uglavnom od 10 pa do 19 odnosno 18 ili 20 sati, ovisno o danima. Sve informacije o cijeni i radnom vremenu dostupne su na našoj stranici.  U procesu smo nastanka wellnessa i saune, a s vremenom je u planu i teretana – kazao nam je Petar Jurić, voditelj bazena i popratnih sadržaja.  

Plivački klub Kaštela je, vjerojatno, najsretniji izgradnjom bazena, budući da su njihovi članovi godinama morali putovati u Split, što financijski nikako nije bilo prihvatljivo, te su se dugo borili za bolje uvjete rada. Iako je puno zainteresirane djece, ipak zbog ne tako velikih kapaciteta, moraju biti realni te su upisi svakog prvog utorka i četvrtka u mjesecu, dok školu za male neplivače imaju samo prije ljetne sezone. Inače treniraju grupe simpatičnih naziva, kao što su Dupini, Girice, Morski pasi, Papaline i Morski konjići, koji imaju treninge 3 – 5 puta tjedno. Trenutno ima preko 200 djece koja pohađaju školu plivanja, a na treningu ih bude u prosjeku oko 35,  a sve to pod budnim okom sedam profesionalnih trenera.

Ovaj vikend nastupili smo na Splitskoj ligi za mlađe kadete i početnike sa čak 67 plivačica i plivača, na kojemu su naši članovi isplivali osobne rekorde, te osvojili nekoliko medalja, kojima se nismo usudili nadati, jer unatoč tome što postojimo već 15 godina, tek smo sad s novim bazenom imali priliku malo to pojačati  – kazao nam je ponosni predsjednik kluba i dugogodišnji trener Jurica Topić.

I trener i polaznici plivačke škole s razlogom mogu biti ponosni na svoja dostignuća. Ipak su tu brojni sati truda i napora nakon škole. Trenutno je klub u veliki pripremama za njihovo prvo vlastito natjecanje u plivanju koje će se održati na domaćem terenu, na bazenu Marine Kaštela u ožujku, a mi malim plivačima želimo puno uspjeha.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij