hren

DRVENI BROD SOKOL U DVORIŠTU DOMA POSEBNO PRIPREMLJEN ZA DAN ZALJUBLJENIH
Djeca dječjeg doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića zajedno sa svojim odgajateljima i gostima tematskom su radionicom obilježili Valentinovo. Uz izradu prigodnih ukrasa i pisanju ljubavnih pisama, djeca su zajedno sa svojim odgajateljima zaključala katance s porukama na ogradi Doma, a bila je to i prilika da se druže i na drvenom brodu Sokol koji je postavljen na ulazu u dvorište, a koji je posebno ukrašen za ovu prigodu. Radionici se pridružila i kaštelanska dogradonačelnica Jadranka Matok- Bosančić.

-Htjeli smo okupiti djecu, okupiti prijatelje dječjeg doma Maestral, podružnice Miljenko i Dobrila na ovaj Dan zaljubljenih jer vjerujemo da je svakom čovjeku, svakom djetetu potrebna ljubav svaki dan. Tako smo upriličili jedno druženje, naši odgajatelji koji se bave kreativnim radom zajedno s djecom su sudjelovali u radionici kojoj su se priključili i sugrađani – kazala je ravnateljica Doma Maestral, Jelena Burazin i dodala kako su djeca već nekoliko dana pisala ljubavne poruke i izrađivali srca te kako je najvažnije da je sve veselo, šareno, puno srdaca i puno ljubavi.

Upravo ljubavna priča poznatog kaštelanskog para Miljenka i Dobrile potakla ih je još prije nekoliko godina da se pridruže i uređenju broda Sokol koji se trenutno nalazi u dvorištu njihovog doma. Brod Sokol je atrakcija ne samo djeci dječjeg doma Miljenko i Dobrila nego i brojnim turistima koji ljetuju u Kaštelima, a rado se zaustavljaju želeći se slikati za uspomenu. Brod je na Valentinovo i bio prigodno ukrašen jednim velikim srcem

-Brod „Sokol“ je napravljen na Sokolani u Sućurcu prije par godina kada smo sudjelovali u jednom velikom projektu, zapravo od izrade broda do porinuća. Neko vrijeme smo ga koristili preko ljeta, a odlučili smo ga iskoristiti i  ovu godinu za prekrasnu instalaciju Valentinovo – kazala nam je psihologica Doma Sanja Bedalov Mitar i dodala da su željeli oživjeti priču Miljenka i Dobrile jer njihov Dom nosi taj naziv.

-Puno ljudi kako kaštelana, tako i turista dolaze u našu kuću preko ljeta, slikaju se i uvijek traže informaciju više. Ovako smo otvorili naša vrata i želimo svima dobrodošlicu – ispričala je Bedalov Mitar.

-Čestitam svima na ovoj idealnoj, prekrasnoj ideji koja povezuje ne samo ovu priču o Miljenku i Dobrili, našu kaštelansku povijesnu ljubavnu priču, nego povezuje na neki način Dom sa lokalnom zajednicom. Brod je simbol spasenja, a također Dom je spas za ovu djecu bez roditelja. Nisu svi rođeni pod sretnom zvijezdom i stvarno želim danas na dan Valentinova da svi na neki način pronađu svoju sretnu zvijezdu i želim svima sretno Valentinovo- poručila je kaštelanska dogradonačelnica Jadranka Matok -Bosančić.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij