hren

NA FESTIVALI MODE I LJEPOTE U AZERBAJDŽANU
Sa svjetskog natjecanja "World beauty congress“ koje se održalo u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu, a na kojem su svoja umijeća i talente pokazali dizajneri, vizažisti, frizeri i modeli u više kategorija, kao timovi ili pojedinci,  u Kaštela i Split stigle su odlične vijesti. Hrvatski tim plasirao se među pet najboljih svjetskih timova, najbolja europska dizajnerica je iz Hrvatske, a i modeli koji su nosili naše kreacije proglašeni su najboljim europskim modelima natjecanja.

Na ovom festivalu mode i ljepote okupilo se 85 modnih dizajnera iz cijelog svijeta te znatno više vizažista i frizera, kao i modela koji su haljine te frizure i šminku nosili pred žirijem i publikom.
Hrvatski tim činile su tri Kaštelanke, modna dizajnerica Jelena Bošnjak, vizažistica Marija Generalić Bogić te frizerka Antonela Botica, kao i modeli Antonija Stojan i Marija Bogić. Tim se natjecao u kategoriji „Bridal look“  i zajedničkim radom plasirali se među pet najboljih svjetskih timova.

- I više smo nego zadovoljni, moja haljina koju je nosila Antonija Stojan plijenila je pažnju. Vjenčanica jnije bila tradicionalne bijele boje, na njoj su se isticali bršljan i ruže, kao simbol da brak nije uvijek sve idealno, nego i stalna isprepletanja divnih i manje divnih trenutka, ljubavi i obveza... Vizažisti i frizeri imali su točno zadano vrijeme u kojem su morali našminkati model i napraviti frizuru, pridržavati se strogih pravila i sve to odraditi pred očima žirija. Marija i Antonela to su odradile bez zamjerki, ukomponirale šminku i frizuru u temu vjenčanice, Antonija je vjenčanicu nosila kao prava Dalmatinka, bile smo originalne u svakom segmentu i zbog toga ne čudi naš odličan plasman, ali i poseban interes publike i žirija – ispričala nam je dizajnerica Jelena Bošnjak.

Jelena Bošnjak natjecala se i u kategoriji „Red carpet“ u sklopu natjecanja „Dress of the Europe", prezentiravši čak tri svoje haljine, koje su joj donijele titulu najbolje dizajnerice Europe.

Za haljine, koje će biti izložene u njenom ateljeu, ovog je puta izabrala crnu i zlatnu boju, a sve što su modeli Antonija i Marija nosili, bilo je izrađeno ručno, pa čak i čarapice i cipele.  

Kao jedna od nagrada za hrvatski tim, u Bakuu je stigla i odluka da će domaćin ovog natjecanja iduće godine biti upravo Hrvatska, odnosno Split i njegova okolica.

- Izbor i natjecanje koje će se sljedeće godine održati kod nas, značit će puno jer ćemo imati priliku vidjeti rad svjetskih dizajnera, stvoriti nove poslovne suradnje te promovirati Hrvatsku kao potencijalnu zemlju mode – kazala je Bošnjak, ustvrdivši da pripreme za taj događaj odmah započinju.

Osim svojim dizajnerskim haljinama Jelena Bošnjak i hrvatski tim suce su, pri odluci o Hrvatskoj kao domaćinu, „kupili“ i video prezentacijom ljepota srednje Dalmacije, koju su im prikazali.
U organizaciji cijelog događanja bit će im potrebna pomoć mnogih, no hrvatski tim vjeruje kako ona neće izostati. Baš kao i pomoć i podrška koju su imali pri sudjelovanju na natjecanju u Bakuu.

- Želim se zahvaliti mnogima koji su nam u tome pomogli, a kao tri Kaštelanke na ovom natjecanju posebno se zahvaljujemo našem gradu i gradonačelniku Denisu Ivanoviću, koji nam je pružio podršku i pratio naš nastup – poručila je Bošnjak.

Foto: privatni album

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij