hren

MISNO SLAVLJE I PROCESIJA
Župa sv. Petra ap. u Kaštel Novom ovog je petka svečano proslavila blagdan svog patrona sv. Petra. Središnje misno slavlje, održano u župnoj crkvi,  predvodio je don Josip Dukić, ravnatelj Nadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu.

- Sveti Petar bio je istinski svjedok koji je svoj život dao za Krista. Isusove riječi „Ti si Petar – Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju“ dale su Petru i Petrovim nasljednicima autoritet i prvenstvo , kako u prvoj, tako i u današnjoj Crkvi. Ono što je Petar slijedio i učio upravo je ono što i nas današnje kršćane treba obvezivati na našem vjerničkom putu – kazao je između ostalog u propovijedi don Josip Dukić te naveo kako je Petar umro u Rimu, mučeničkom smrću oko 64. godine, za vladavine cara Nerona bivajući razapet na križ.

- Osim svetog Petra istim blagdanom slavimo i svetog Pavla, čovjeka koji je prije obraćenja žestoko progonio kršćane, ali je nakon obraćenja postao jedan od najgorljivijih boraca za Kristovu vjeru i zasigurno jedan od najvećih širitelja Radosne vijesti krajevima Rimskog carstva - rekao je Dukić. 

Kako zbog tehničkih i vremenskih prilika nije bilo moguće održati najavljenu procesiju brodicama, nakon misnog slavlja održala se tradicionalna procesija s kipom sv. Petra ulicama Kaštel Novoga.

Na koncu svečanosti župnik Kaštel Novog don Darijo Čorić zahvalio je prisutnima na još jednoj proslavi zaštitnika ove župe.

Foto: I. Žuvela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij