hren
 

NAKON NIZA GODINA U KAŠTEL KAMBELOVCU
Početkom lipnja, po rukama kardinala Josipa Bozanića zaređena su sedamnaestorica novih svećenika, a među njima za karmelsku provinciju svetog Oca Josipa i Tiho Radan, čija se mlada misa održala prošle nedjelje u Kaštel Kambelovcu.

Tako je u župi Sv. Mihovila arkanđela služena mlada misa, nakon punih 13 godina, a svečanost misnog slavlja mlade mise predvodio je o. Branko Zebić, mladomisnikov mentor.

Mladoj misi, s puno ponosa, sreće i ljubavi, nazočili su brojni župljani, a posebno mladomisnikova obitelj i prijatelji, među kojima roditelji Ankica i Nenad, brat Ivan i sestra Andrea s obiteljima, brat Mislav, bake Neda i Milica, provincijal Hrvatske karmelske provincije, o. Srećko od Blažene Djevice Marije i drugi.

– Sretan sam što je nakon trinaest godina u mojoj župi u Kambelovcu služena mlada misa. Spreman sam živjeti s narodom i za njega te svojim životom svjedočiti bogatstvo Božje riječi i radosti života s njim. To i jest uloga svećenika danas, a svima koji ste došli na ovu svečanost i onima koji su je organizirali, od srca hvala. Nosit ću vas u srcu, molitvama i misama - kazao je Radan, koji će, naglasio je, ići tamo gdje to Crkva od njega traži.

Radan je studirao na filozofsko - teološkom studiju na KBF-u, a na ovaj poziv odlučio se kada je već imao gotovo formiran svjetovni život iza sebe, s 24 godine života bio je zaposlen u građevinskoj tvrtki, uredio je kat obiteljske kuće i prethodno planirao neki drugačiji životni put.

– Došao sam neposredno prije Božića u samostan na Buškom jezeru i u tom okružju promisliti o životu. Imao sam druge planove, ali tamo, u tišini, osjetio sam da me Bog poziva. U samo tri dana donio sam odluku i već nakon mjesec dana otišao sam u Remete i nikada se nisam pokajao. Prije mi je život prolazio u stalnoj strci, nekakvim borbama, a karmel je donio tišinu, upravo ono što danas ljudima treba, malo stati i promisliti – zaključio je o. Tiho od Kraljice mira.

Foto: privatni album


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij