hren
 

AKCIJA RK GIRIČIĆ
Šestu godinu zaredom ronilački klub Giričić, uoči sezone, organizira eko akciju čišćenja podmorja u Kaštelanskom zaljevu pa su tako i ove subote očistili područje od Kaštilca u Kaštel Gomilici do veslačkog kluba u Kaštel Kambelovcu te područje u blizini dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

- Ove godine odlučili smo dati naglasak na podmorje uz stare jezgre. Iako smo u godinama ranije očistili dosta toga, ni ove godine, na žalost, nije nedostajalo različitog otpada na morskom dnu. Dio se tu našao donesen morskim strujama, ali najveći dio otpada u moru se nađe zbog nebrige i neodgovornosti dijela naših sugrađana – kazao je Aljoša Čmrlec, predsjednik RK Giričić.

A ovog puta iz morskih dubina izvuklo se otpada za napuniti dva velika kontejnera, od kamionskih i automobilskih guma, različitih metalnih predmeta, plastične i metalne ambalaže, boca, dijelova namještaja... Dio izvađenog već su odvezli djelatnici Vlastitog pogona, a dio će otpada biti zbrinut u ponedjeljak.
Osim ronilaca gomiličkog kluba akciji su se pridružili njihovi brojni prijatelji iz ronilačkih klubova iz okolnih gradova i mjesta, predstavnici pojedinih institucija, ali i ronioci iz Kostrene.
Značajan obol akciji dali su i ribiči, članovi tri ribička društva, Giričić iz Gomilice, Nebojsija iz Kambelovca te Galeb iz Lukšića, koji su svojim brodicama do obale prevozili ono što su ronioci izvukli iz mora.
Ovom prigodom svi sudionici akcije uputili su poruku svojim sugrađanima da paze na podmorje i da otpad odgovorno odlažu.

Cijela akcija trajala je nekoliko sati, a završila je za zajedničkom trpezom, uz hranu koju su pripremili domaćini, organizatori akcije te uz dobro druženje.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij