hren

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Uvijek nekako mislimo kako neće nas. Nismo mi ti koji bi se našli u situaciji da kopamo po kantama,da klečimo pred ljudima. Da vadimo sve krunice i brojanice, da pregovaramo sa bogovima i nagađamo se sa zvijezdama.

Mislimo kako neće nas. Kako smo mi sposobni i radišni,i naravno, živimo svojim  punim životima.... razmišljajući koju ćemo majicu danas obući, šta ćemo skuhati. Hoćemo li kupit Ledov sladoled ili neki falši.
Mislimo kako neće nas. Mi se mislimo  imamo li mobitel koji podržava sve te aplikacije, koje moja pokojna baka ne bi  pokušala shvatiti, ni u zamjenu za život sami.
Imamo li karticu za na rate, lcd tv, dobar fotoaparat,jer taj život treba zabilježiti. Jer,ionako neće nevolja na  nas.
Od onih 10 pari cipela koje posjedujemo ni jedne nam nisu najudobnije na ovu žegu, jer vruće nam je. Pa padne malo kiše, pa nam promoče i tako nas grozno nerviraju da je to nečuveno....strašno.

Ali srećom, neće zlo ni nevolja na nas, pa brže bolje prestanemo misliti o cipelama čim grane sunce i prebacimo problem na pravu stvar - kako izgledamo u kupaćem? E, to su problemi....jer,neće na nas.

To su neki drugi ljudi dotaknuti nevoljama, bolestima....neimaštinom, prljavštinom. To su neki tamo bez imena i prezimena koji se i u ovom trenutku za život bore. Za dostojanstvo, egzistenciju, čašu vode. Za prava svoje djece, za kakav takav ležaj, za nešto protiv bolova.
To su neki drugi, dodirljivi.....nesavitljivi,nestvarni.
To smo MI.
 
Mi koji smo dopustili da nas blagoslivljaju otrovima iz zemlje i zraka. Mi koji brinemo sve brige svijeta, osim naših vlastitih. Mi koji smo toliko mali da nas ni jedan Bog više ne gleda. Koji smo izgubili dostojanstvo, prodali smo se za papiriće u raznim bojama.....papiriće koji su usrana fikcija.....i ne postoje.

ZRAK postoji. ZEMLJA postoji. VODA postoji. I VATRA postoji. A sve će nas ubiti onaj peti element, onaj koji je trebao sve to baštiniti u sreći i zadovoljstvu, čuvajući sjeme svojih predaka, zdravo sjeme pšenice, povrća i voća.....peti element.
Čovjek. MI. Mi koji šutimo o tome, dišemo,gutamo i pijemo čudotvorne tablete za ovo i ono. Mi.
A kao... neće nas.....To su neki drugi tamo....bez imena i prezimena.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij