hren
 

TRAŽE UČINKOVITE POTEZE DRŽAVE
Uz zagrebačke i dubrovačke taksiste svoj glas protiv aplikacije Uber danas su podigli i taksisti sa šireg splitskog područja, koji su prosvjedovali u Zračnoj luci u Kaštelima.

Nešto više od dvjesto taksista iz Splita, Podstrane, Solina, Kaštela, Segeta, Trogira i Šibenika, jutros su se na nekoliko sati okupili u splitskoj zrašnoj luci kako bi pokazali nezadovoljstvo radom Ubera.

- Prosvjedujemo protiv neučinkovitosti i sporosti državnih tijela i sudstva da s ulice uklonili ilegalne prijevoznike. Bez obzira što se često navode neke njihove „prednosti“, nemamo o čemu pričati, mi smo legalni taksisti, oni su ilegalni i nemaju što tražiti na ulicama. Oni nemaju nikakva davanja prema državi pa možemo zaključiti kako mi taksisti proračune lokalnih zajednica i države punimo, a oni ih prazne – kazao je Tonći Luketin predsjednik taksi sekcije Split.

Predsjednik kaštelanskog udruženja taksista, Stjepan Roso, naglasio je ovom prilikom kako djelovanje Ubera, kojeg je nazvao nelojalnom konkurencijom,  na području Splitsko dalmatinske županije registriranim taksi prijevoznicima donosi financijske gubitke.

- Tijekom lipnja i srpnja zabilježili smo 30 posto manje prometa, unatoč tome što je broj onih koji se koriste ovakvom vrstom prijevoza, sve veći - ustvrdio je Roso.

U ime okupljenih taksista javnosti se obratila njihova pravna zastupnica, odvjetnica Doris Košta, koja je napomenula da je problem rada Ubera prisutan u cijeloj Europi

- Jučer su svi španjolski taksisti, kako bi upozorili svoju vlast, izašli na 24- satni štrajk, a to nije jedini slučaj, što govori da je isti problem prisutan u različitim europskim državama. U tijeku su pisanja zahtjeva prema državi Hrvatskoj, kako bi država napokon zaštitila legalne taksiste – kazala je Košta.

Ovaj mirni prosvjed taksista u niti jednom trenutku nije ometao normalan rad zračne luke

- Taksisti su se okupili kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo, no njihovo okupljanje nije stvorilo probleme niti poremetilo svakodnevni, normalan rad Zračne luke - potvrdio nam je Mate Melvan iz Zračne luke, nadodavši kako Zračna luka ima dobru suradnju i korektne odnose s kaštelanskim taksistima  koji rade upravo na tom području.

Taksistima su svojevrsnu podršku u prosvjedu dali i pojedini autobusni prijevoznici sa šireg splitskog područja.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij