hren
 

PREVENTIVNO – EDUKATIVNA AKCIJA
Diljem Hrvatske u subotu je, pod visokim  pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog sabora,  obilježen 10. Dan mimoza i potrebu redovitih ginekoloških pregleda, i ove su se godine pridružile članice Kluba žena liječenih na dojci Kaštela.

Rak vrata maternice u Hrvatskoj je jedno od najčešćih vrsta raka kod žena u dobi između 20. i 49. godine života, a statistika pokazuje da u posljednjim godinama od ove bolesti u Hrvatskoj umire jedna žena svaki treći dan.
Jedan od glavnih uzročnika raka vrata maternice je dugotrajna kronična upala rodnice i vrata maternice prouzročena humanim papiloma virusom (HPV) koji se prenosi spolnim putem. Oko 60 posto spolno aktivnih žena i muškaraca bilo je u nekom trenutku u kontaktu s virusom pa je važno ljude, posebno mlade osobe educirati o odgovornosti u spolnom ponašanju.

Kako bi građane educirale i informirale o ovoj bolesti te važnosti prevencije, članice Kluba žena liječenih na dojci, u prodajnom centru Kaštela tijekom subotnjeg prijepodneva, uz grančice mimoze dijelile su edukativne letke i brošure.
U ovoj preventivno – edukativnoj akciji pridružili su im se i njihovi prijatelji iz javnog i društvenog života Kaštela, među kojima i predstavnici Gradske uprave.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij