Optužbe oko zagađenja su neutemeljene

U povodu održavanja izbora za vijeća mjesnih odbora kaštelanski HDZ-ovci održali su press-konferenciju na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Ante Sanader, kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, dogradonačelnik Petar Boljat i predsjednik Gradskog vijeća dr. Mihovil Biočić.

Rješavanje kanalizacijskog sustava 'EKO-Kaštelanski zaljev' pokrenuo je upravo HDZ prije 11 godina, jer smo bili svjesni postojećih kanalizacijskih problema. Upravo SDP, koji je danas i te kako glasan u svojim prozivanjima, glasovao je protiv toga značajnog projekta i osnivanja ekoagencije — kazao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ante Sanader.

Isto tako, dr. Mihovil Biočić oštro je kritizirao kaštelanske SDP-ovce koji, kako on ističe, lažu i obmanjuju javnost izjavama kako su Kaštela grad slučaj u kojemu su ugrožena demokratska prava, a zagađenja mora koja spominju čista su "politička bomba". Da su optužbe SDP-ovaca oko zagađenja neutemeljene, kaže Biočić, govori i podatak kako je HDZ-ova vlast počela sa zaustavljanjem teške industrije, a današnji Dalmacijacement i Željezara, kako je istaknuo, ne stvaraju nikakva zagađenja.

S obzirom na to da svi planirani projekti u javnost iziđu upravo pred izbore, prema riječima kaštelanskoga gradonačelnika Ivana Udovičića, Kaštelani bi trebali dobiti dugo najavljivanu gradsku dvoranu, novu osnovnu školu, čime bi se riješio problem iseljenja srednje škole iz OS "Knez Trpimir", a preseljenje bi bilo u prostorije OS "Bijaći" u Kaštel Novom. HDZ-ovci su uvjereni kako će na predstojećim izborima postići bolji rezultat u odnosu na prije četiri godine, kada su imali 85 posto biračkog tijela.

Izvor: Slobodna Dalmacija


Foto: Večernji list

Većernji list: Ni more ni pitka voda nisu onečišćeni...

 

 
 


 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl