Uzrok svim problemima je razvoj bez planova

Problem je da se sve rješava iznimno sporo, bez dugoročnih planova, pa i ne čudi da Kaštela svako malo završavaju na nasiovnicama dnevnih novina - poručili su HSP-ovci

Kaštela su odlukom Gradskog vijeća dobila status velikoga grada pa će samim time veću odgovornost i veći broj obveza imati gradski mjesni odbori. Sama odluka Gradskog vijeća ne znači ništa ako odgovorne osobe ovoga grada ne poduzmu određene korake oko izgradnje dječjih vrtića, škola, sportskih sadržaja, kulturnih objekata te ostalih institucija koje su bitne za razvoj i normalno funkcioniranje svih gradskih segmenata društva. Pitanje prometa je pitanje budućnosti za ovaj grad, a jedna cesta koja vodi kroz cijeli grad je premalo. HSP grada Kaštela je i prije upozoravao na ovaj problem i zahtijevao da se riješi pitanje vodovodnog puta, koji je godinama planiran, ali nije realiziran — istaknuo je nositelj liste HSP -a za Mjesni odbor Kaštel Novi, nezavisni kandidat Slavko Tešija.

Uređenje i stvaranje slobodnih površina za građane koji nemaju gdje provoditi slobodno vrijeme obveza je svakoga grada i općine.

Trenutačni problemi s fekalijama i kanalizacijskim ispustima u Kaštelanski zaljev dokaz su da gradska vlast nije pravodobno planirala niti imala odgovor što će s kanalizacijom niza građevina koje su posljednjih godina izgrađene. Stoga je prioritetan završetak projekta EKO-Kaštelanski zaljev, pripadajuća sekundarna mreža koja bi riješila većinu problema, a samim tim Kaštelani i njihovi gosti napokon bi dobili čisto more i plaže — istaknula je, među ostalim, nositeljica HSP-ove liste u Rudinama Zrinka Hofman.

Svi gore navedeni problemi mogli su se riješiti da se pravodobno planiralo i kontroliralo pri samom razvoju grada. Međutim, problem je da se sve rješava iznimno sporo, bez dugoročnih planova, pa i ne čudi da Kaštela svako malo završavaju na naslovnicama dnevnih novina.

Najvažnije od svega je, ističe predsjednik kaštelanskoga HSP-a Stjepan Maglica, da građani Kaštela izađu na izbore i daju glas onima koji će, po njima, savjesno obavljati svoju dužnost predstavnika Mjesnog odbora.

Izvor: Slobodna Dalmacija


Izdvojeno
Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.