hren

HDZ PLATIO NAJAM, BANDIĆEVI BESPLATNO U VIJEĆNICI, DRUGI SE SNAŠLI I SAMI
Pojedini splitski gradski vijećnici proteklih su mjeseci potaknuli pitanja ustupanja i najma gradskih prostora i prostora institucija u vlasništvu grada političkim strankama, a posebno vezanim uz predizborne aktivnosti. Povedeni nihovim primjerom željeli smo rezimirati kako je ta tema tijekom predizborne kampanje protekla u Kaštelima.

No, kako je ova kampanja prošla s umjerenim intezitetom, imali smo situaciju u kojoj su Most, koalicija Jedina opcija te stranka Pametno, svoja druženja s građanima i novinarima organizirali na otvorenom, uz kavu, šetnju i kratke razgovore.

Narodna koalicija svoje je predstavljanje, u organizaciji SDP-a Kaštela organizirala najmom prostora privatnog hotela, dok su gradske zatvorene prostore koristili jedino HDZ i to salu kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu te koalicija Za premijera, odnosno stranka Bandić Milan 365, kaštelansku Gradsku vijećnicu.

Kako je najam ta dva prostora bio reguliran pitali smo nadležne u Gradskoj upravi, koji su nam poslali kratki odgovor.

- Gradska vijećnica nije izdavana u predizborne svrhe, vezano uz stranku Milan Bandić 365, već je vijećnica korištena povodom njihove osnivačke Skupštine. Kino Sv. Juraj izdan je HDZ-u u najam za tu prigodu.  Cijena najma iznosi 500 kuna  – odgovor je nadležnih. 

Iako je odgovor bio kratak i konkretan s njim se nismo mogli složiti u dijelu u kojem se govori o korištenju Gradske vijećnice u svrhu osnivačke Skupštine kaštelanskog ogranka stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Jer, iako je tog dana stvarno osnovan ogranak te stranke, događanje kojem su nazočili novinari i gosti bilo je naprosto predstavljanje programa i kandidata pred izbore.
Naime, uz predsjednika ogranka Matu Selaka, na događanju je govorio i nositelj liste u 9. Izbornoj jedinici, Kristijan Kapović, iznoseći glavne smjernice stranke nakon izbora, a o programu liste je govorio i kaštelanski kandidat Joško Kovač, koji i nije član ogranka Bandićeve stranke u Kaštelima već koalicijskog partnera na izborima, HSS Stjepan Radić. O tome kako će Hrvatska izgledati nakon izbora, s Bandićem kao premijerom, govorio je i sam Milan Bandić, a predstavljeni su i kandidati liste iz okolnih gradova i mjesta.

Tako su novinari nazočili predizbornoj promidžbi jedne liste, za koju se službeno tvrdi da nije bila predizborna promidžba pa bi se dalo zaključiti ili u Gradskoj upravi ne znaju razliku između promidžbe i osnivačke Skupštine ili su Milan Bandić i njegovi suradnici „preveslali“ kaštelansku gradsku vlast i zatajili svrhu svog okupljanja.

Moramo napomenuti da se Gradska vijećnica u Kaštelima može dati političkim strankama i udrugama na pojedinačna korištenja u slučaju održavanja različitih skupština, konvencija ili slično, no nije praksa davati je na korištenje u predizbornim kampanjama.
Slična je situacija i s drugim gradskim prostorima adekvatnim za veća okupljanja, a takav primjer je i plaćanje najma kino sale od strane HDZ-a.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_177)

  Svi nas veslaju pa moze i bandic dobar je on veslac

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6273)

  Naplatite sada ovima koji su mu dali besplatno. U pravnim državama koje drže do sebe to se zove korupcija.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3064)

  bandic ih je uvjeria da ugoscuju..nova premijera..pa ne bi bilo u redu..naplatiti mu..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3613)

  a da je spomenuti pitanje korištenja prostora u vlasništvu grada od strane političkih stranaka i podobnih udruga. E tu bi se moglo ispisati na desetke novinarskih kartica jer ne zna se tko koga štiti i tko za koga radi- ili se možda i zna!?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1655)

  Ivane sada za protuuslugu traži prostor za klub kaštelana u Zagrebu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2215)

  kakav klub kaštelana u ZG, u Kaštelima triba prostor za klub Kaštelana jer su svi u mišjoj rupi

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4105)

  naravno kaštelani su manjina u kaštelima i kao manjina imaju pravo na klub

  oko 4 godina prije
 • tu i tamo (Gost_7222)

  4105 / ne Kinezi su većina ;)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij