hren

PROŠLI RADOVI – U KAMBELOVCU STANJE LOŠE
Višemjesečno ispuštanje fekalija u more kroz dva ispusta u samom centru Kambelovca, unatoč što su se na tom mjestu do nedavno izvodili radovi na izgradnji dva kolektora, bio je razlog organiziranog okupljanja grupe Kambelovčana, a s ciljem upozoravanja nadležnih kako je krajnje vrijeme da se ti problemi otklone.

- Okupili smo se kako bi ukazali na propust, nastao vjerojatno pri izvođenju radova na kolektorima. Iz dva ispusta stalno izlaze fekalije, iz jednog koji nije nikada bio saniran i iz jednog kroz koji do prije nekoliko mjeseci, nismo uočili ispuštanje, već tek po završetku radova. Fekalije plivaju po moru, širi se smrad, ne samo da nije ugodno za vidjeti nego je i opasnost za zdravlje.
Ako se tako nastavi ugrožena je obližnja plaža kojoj gravitiraju i motel i hotel, a sezona nam je pred vratima – kazao je Vinko Britvić, naglasivši da u blizini ima i popriličan broj apartmana koji se iznajmljuju.

O ovom problemu građani su nekoliko puta pokušali kontaktirati nadležne, no problem je i dalje isti.

- Nas nekolicina više puta smo pokušavali dobiti nekog od nadležnih, posebno u Gradu, no od jednog telefonskog broja do drugog pa opet unatrag i ništa se nije do sada poduzelo – zaključio je Hrvoje Frančić.

I dok se u ostatku Kaštela uglavnom hvale sve čistijim morem, Kambelovčani od Grada traže pomoć i reakciju kako bi i more u njihovom mjestu bilo čisto.

- Netko napokon treba reagirati.  Nikome tko ovdje živi nije svejedno što se događa, ali naglašavamo da smo na pragu turističke sezone i krajnje je vrijeme za reakciju jer bi smrdljivi i po zdravlje opasni dojmovi koje turisti odnesu sa sobom, mogli biti itekako loša reklama za Kaštela – poručili su okupljeni.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij