hren

NA ŽALOST BILA JE OVO PRVOTRAVANJSKA ŠALA
Da jedna dobra vijest nikada ne dolazi sama, pokazuje i posljednja najava početka gradnje prvog kaštelanskog javnog bazena u marini u Kaštel Gomilici, jer je tek nekoliko sati nakon ove informacije stigla i informacija o gradnji gradskog bazena u Kaštel Sućurcu, koji će biti financiran javno - privatnim partnerstvom Grada Kaštela i poduzetnika Hrvoja Marušića, a uglavnom iz sredstava EU fondova namijenjenih razvoju turizma u lokalnim zajednicima.

Prema informacijama dobivenim u Upravnom odjelu za komunalu i imovinsko-pravne odnose, ugovor o javno-privatnom partnerstvu sklopljen je prije mjesec dana i sada slijedi izrada projektne dokumentacije te ishođenje dozvola, a radovi bi, ako sve bude teklo prema planu, trebali započeti u listopadu ove godine.

Projektna dokumentacija izradit će se za zatvoreni, 25- metarski bazen, koji će za razliku od bazena u marini Kaštela, biti izgrađen po standardima LEN-a, Europske plivačke federacije te će se u njemu, osim treninga i rekreacije, moći održavati i regulirna natjecanja, a u tu svrhu imat će i cijeli niz popratnih sadržaja, kao i tribine za dvjestotinjak gledatelja.

Cijeli projekt izgradnje bazena bit će težak oko 40 milijuna kuna, od čega se iz EU fondova osiguralo oko 30 milijuna kuna.

- Za natječaj preko Ministarstva turizma aplicirali smo još u lipnju prošle godine, a početkom ove godine sredstva su nam odobrena. Jedan od uvjeta bilo je i javno-privatno partnerstvo, pa smo tražili ozbiljnog poduzetnika koji bi s nama ušao u cijelu priču. Interes je iskazao gospodin Marušić i evo, pred nama je da cijeli projekt realiziramo – kazao nam je zamjenik gradonačelnika Kaštela, Mili Novak.

Bazen će se graditi na području sućuračke Sokolane, u blizini nove dvorane. Zanimljivo je da je Hrvoje Marušić, izmjenama GUP-a Kaštela za obalni dio Sokolane dobio zeleno svjetlo za realizaciju svog projekta izgradnje sportske lučice sa preko 100 vezova, lukobranom, benzinskom crpkom za plovila, uređenom plažom i drugim sadržajima. No do realizacije tog projekta još nije došlo jer i Marušićeva agonija s administracijom i dozvolama, kao i Berketova u slučaju projekata u marini, traje više od desetljeća.
Iako se nagađalo da je Marušič odustao od cijelog projekta, ovo partnerstvo s Gradom u izgradnji bazena, ipak pokazuje drugačije.

Uz izgradnju bazena zanimljivost je I da u nacrtima projekta bazen ne nosi ime Sokolana, već zajedno s dvoranom, nosi naziv SRC Sustipan.


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_9150)

  A da nije prvotravanjska šala mala.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7232)

  A šta je marušič i njegov kompanjon tuka nego prvotravanjska šala

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2139)

  možda ako mama bude gradila.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1415)

  Aprililililili

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1212)

  Bila varka ili ne pitanje je šta je s velikim Marušićevim ulaganjima? Znači li ovo da će se nešto pokrenut?

  oko 4 godina prije
 • quatemoc (Gost_144)

  Svizac reže vrpcu!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4211)

  Berketova agonija je sa samim sobom. Tj. Berket je razvlaćija dozvole kako bi zaradija još pinez pa onda sviškon pinezi gradija. On je bija gradonaćelnik i nije seb i moga dat dozvolu. ILi nije tija ili nije bilo po zakonu. Zakljućite sami

  oko 4 godina prije
 • (Gost_219)

  http://www.novasol.hr/pic/1024/cde/cde070_main_01.jpg

  bar tuka ima iskustva sa bazenima :D

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4040)

  Daj nan bože u svakom kaštelu po jednog Berketa

  oko 4 godina prije
 • eu fondovi (Gost_1118)

  dosta je bilo gradnje na crno ugomilici na pomorskom dobru
  neko moze sve a neki papire za kat kuce ceka deset godina
  dosta dobrotvora

  oko 4 godina prije
 • domači (Gost_1216)

  A lučica

  oko 4 godina prije
 • prki (Gost_8239)

  ;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9173)

  Govori se da je Zoran vec dogovorija posa za svoje pobocnike Sljivo direktor a Tojo glavni spasioc na bazenu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8773)

  sad će bageri krenit pa pogledajte kako je igralište sredija u sućurcu čovik zna i gotovo

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6135)

  nemože tojo
  tojo je HRVI
  i u mirovini je

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij