hren

DODATNIH 150 GROBNICA
Nakon radova na sućuračkom groblju te groblju u Kaštel Starom, Grad Kaštela u slijedećim godinama osigurat će nova grobna mjesta i na groblju u Kaštel Kambelovcu, zbog čega je na prošloj sjednici Gradskog vijeća usvojena odluka o otkupu oko 5 tisuća kvadrata privatnog zemljišta u tu svrhu.

Grad će tako postati vlasnik čestice zemlje istočno od groblja u Kaštel Kambelovcu, koja se vodi kao pašnjak,  površine 5197 metara četvornih,  a privatnom vlasniku isplatit će se cijena od 22 eura po metru četvornom.
Za ovu namjenu u proračunu za ovu godinu predviđeno je milijun kuna.

Prema informacijama iz Gradske uprave, nakon ove kupoprodaje slijedi uređenje projektne dokumentacije, koja bi mogla biti spremna u narednih šest mjeseci, a nakon dobivanja građevinske dozvole krenut će se s radovima, odnosno početak radova očekuje se tijekom slijedeće godine.

- U cijelom projektu troškovi zemljišta, dokumentacije i izgradnje ulaze u cijenu grobnica. Praksa kod svih dosadašnjih izgradnji groblja je da je u  konačnici investicija financijski izjednačena. Odnosno, ukupna cijena i vrijednost svih grobnica treba pokriti troškove tog  zemljišta, izrade dokumentacije  i  troškove same izgradnje tog dijela groblja. Grad dakle financira izgradnju, a onda se prodajom grobnica sredstva vraćaju u gradski proračun – kazali su nadležni, napomenuvši da će Grad Kaštela, u suradnji s mjesnim odborom Kaštel Kambelovac, provjeriti interes građana za kupnju grobnica.

Inače, prema površini zemljišta i prema iskustvu s ostalih groblja bit će moguće izgraditi oko 150 grobnica s pripadajućim stazama, opremom,  ogradnim zidovima i hortikulturnim uređenjem, a grobnice će biti s tri i šest ukopnih mjesta, najavili su u Gradskoj upravi.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij