hren
 

U KAŠTEL ŠTAFILIĆU
Župa Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću proslavila je svoju nebesku zaštitnicu Bezgrešnog začeća BDM. Proslavi svetkovine prethodila je devetnica na misama zornicama u župnoj crkvi, koje se nastavljaju sve do Božića.

Glavno euharistijsko slavlje predvodio je mg. sci. don Lovre Šola, župnik Kaštel Starog uz koncelebraciju ostalih svećenika Kaštelanskog dekanata.  Don Lovre je u svojoj homiliji naglasio važnost novog otkrića Blažene Djevice Marije kao znaka ufanja i nade za današnje čovječanstvo u ponovnoj i izvornoj pobožnosti, a osobito u svakodnevnom predanju molitvi krunice koja postaje centar obiteljskog blagoslova.  Također je naglasio da je ona obnoviteljska snaga milosti utočišta u svim životnim potrebama.

Svečano euharistijsko slavlje završilo je ophodom sa čudotvornim likom BDM, koja se u Kaštel Štafiliću štuje od XVI. stoljeća, a dar je poljskog kralja Zigmunda I., koji ju je poklonio šibenskom biskupu Ivanu Stafileu, koji je bio apoklisar pape Klementa V. na dvoru Zigmunda I.

Nakon procesije župnik don Damir Bistrić pozvao je sve vjernike na otvaranje izložbe dječjih radova pod nazivom „Marija“. Bogatu zbirku radova crtala su i oslikavala djeca iz Osnovne škole „Bijaći“ u Kaštel Novom. Ova izložba plod je međusobne suradnje Osnovne škole „Bijaći“ i župe Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_1207)

  sve je i škola i crikva u štafiliću

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9215)

  Ima li škola likovnoga pedagoga?
  Šablona, kompilacija, neinventivnost...
  Naslov izložbe je: Gospe na sušilu!
  Sramota za instituciju koja je nosioc kulture u mjestu!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3058)

  A moglo se koja slika gdje se vidi glavni oltar sa svim popima na njemu. Koji je ono sidi šta mu se vidi samo kosa - je li to don Luka? A isto tako moglo se stavit koja slika same Gospe i dio procesije. Nego više slika s izložbe nego mise.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9222)

  Goste_3058
  Oli ne vidiš da su na prvoj slici dvi madone u društvu dvojice novih župnika, pa nema potrebe da se stavi Gospina slika.
  Nebi se tako lako don Luka da upecati na baketinu!!!

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara