IZMEĐU RESNIKA I STAROG RESNIKA
Nakon što su nedavno gradske vlasti, na traženje Turističke zajednice, plažu Dračić označili kao zabranjenu za kupanje pasa, što je izazvalo nezadovoljstvo vlasnika kućnih ljubimaca, koji su godinama svoje pse kupali upravo na Dračiću, ovih dana stižu dobre vijesti od nadležnih iz Grada, o iznalaženju prostora koji će služiti kao plaža za pse.

Radi se o plaži između plaže hotelskog naselja Resnik i plaže Stari Resnik, na samom ušću potoka Resnik u more.
Prostor nam je pokazao upravitelj Vlastitog komunalnog pogona, Ivan Čagalj.

- U suradnji s mjesnim odborom Kaštel Štafilić, odlučili smo da ova plaža postane plaža za pse. Plaža je prostrana, a radi se o prostoru koji kupaći posebno ne koriste, zbog otežanog pristupa. Nadamo se da će vlasnici pasa našim rješenjem biti zadovoljni, a da će psi na ovoj plaži uživati – kazao je Čagalj.

Do plaže vodi uski put, od crkvice Imena Marijinog prema moru, pa iako manji automobili njime mogu proći, problem je u eventualnom parkiranju i u okretištu, te situacijama u kojima bi se susrela vozila iz različitih smjerova.

- Vlastiti pogon će pošišati granje i draču koja omeđuje taj put, ali bi bilo dobro da se vlasnici pasa njime ne koriste za prolaz automobilima, jer dva automobila i više stvorila bi gužvu i probleme. Svoje automobile mogu parkirati uz glavnu cestu na nekoliko proširenja pa ovih 50-ak metara prošetati sa psima. Isto tako postoji mogućnost dolaska preko plaže Stari Resnik ili turističkog naselja Resnik, no zamolio bih građane da u tom slučaju koriste rubna područja kako ne bi ometali kupače na plažama – kazao je Čagalj, napomenuvši da je Grad prije dva mjeseca ovu plažu kamenom šetnicom spojio s plažom hotela Resnik.
Čagalj je ustvrdio i kako će Grad nastojati urediti ovu plažu, a ako ova plaža zaživi kao plaža za kućne ljubimce, nastojat će pronaći sponzora za dodatno uređenje i postavljanje pojedinih sadržaja, kako je to praksa i na drugim plažama za pse.

Kako je kaštelanska obala duža od 15 km, u Gradu nastoje iznaći i dodatan prostor za kupanje pasa.

- Kod nas je običaj da ljudi s obiteljima za kupanje koriste one plaže najbliže svojim kućama, pa je u svim lokalnim zajednicama prisutan otpor prema plažama za pse, jer jedna plaža ukida drugu. No nadamo se kako ćemo slijedeće sezone osigurati još jednu plažu za pse, u sjevernim Kaštelima, odnosno možda Gomilici ili Kambelovcu ili Lukšiću... – najavio je Čagalj, a izrazio je i nadu kako će Grad na jesen osigurati i prostor za istrčavanje pasa.

Ovu vijest o novoj plaži, dio vlasnika kaštelanskih pasa s kojima smo razgovarali, primili su sa zadovoljstvom, no nisu željeli posebno komentirati, kazavši uglavnom kako se najprije s prostorom trebaju upoznati i utvrditi što i koliko prostor pruža.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij