Svečana sjednica u povodu Dana civilne zaštite

AKTIVNI STOŽER I ZAPOVJEDNIŠTVO
Svečanom sjednicom članovi Stožera zaštite i spašavanja, kao i Zapovjedništva civilne zaštite grada Kaštela, obilježili su Međunarodni dan civilne zaštite, no i odlučivali o programima i planovima u radnom dijelu iste sjednice.

Sjednicu je vodio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Zoran Bonacin, a nazočili su joj članovi Stožera i Zapovjedništva.

Iako se Međunarodni dan civilne zaštite obilježava 1. ožujka, zbog obilježavanja Dana grada, kao i značajnije aktivnosti za vrijeme nedavnog nevremena, Kaštelani su svoju sjednicu bili primorani prolongirati, te su je održali tri tjedna kasnije.

Bonacin je u uvodu iznio podatke iz povijesti nastanka civilne zaštite, s naglaskom na područje Hrvatske i Kaštela. Ono što je posebno naglasio je činjenica da je u posljednje vrijeme napravljen čitav niz poslova u formiranju jedinica civilne zaštite. Nabrojio je i sve zakonske obveze u izradi planova i programa za reguliranje rada civilne zaštite, koje Kaštela, u skladu s mogućnostima, redovno prate realizacijom.
U Bonacinovom izlaganju posebno mjesto imale su i konkretne akcije u kojima su sudjelovali Stožer zaštite i spašavanja te Zapovjedništvo civilne zaštite, a među njima je i djelovanje tijekom olujne bure koja je puhala na ovom području.


Zoran Bonacin

- Tijekom nedavnog nevremena, kojeg je prouzročila ciklona Rea, uspješno smo koordinirali sve akcije u suradnji s DUZS, vatrogascima Kaštela, PP Kaštela, komunalnim redarima i djelatnicima Vlastitog komunalnog pogona. Ovom prilikom zahvaljujem svim sudionicima na požrtvovanju, trudu, hrabrosti i osobnom angažmanu, unatoć vremenskim nedaćama koje su vladale – kazao je Bonacin.

Bonacin je govorio i o stanju sustava zaštite i spašavanja na području Kaštela, a o organizaciji i razvoju sustava civilne zaštite izvješće je podnio zapovjednik Zapovjedništva civilne zaštite, Joško Botić.
Član Stožera zaštite i spašavanja, Darko Opačak predstavio je prijedlog Plana operativne provedbe programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara.

Članovima Stožera i Zapovjedništva ovom su prilikom čestitke uputili Srđan Kuščević, voditelj Županijskog centra 112, kao i dogradonačelnik Mili Novak, koji je čestitke uputio u ime Grada Kaštela.

Foto: Ante Majić


 

 Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl