hren

U SUSRET NEDJELJNOM REFERENDUMU
Građani Hrvatske, njih oko 3.8 milijuna, u nedjelju će izaći na referendum, prvi koji su od hrvatske samostalnosti inicirali sami građani, na kojem će se izjasniti jesu li za ili protiv da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Zahtjev za provedbom ovog referenduma potpisalo je 750 tisuća građana Hrvatske, a inicirala ga je građanska inicijativa U ime obitelji. Nakon što je Hrvatski sabor donio odluku o održavanju referenduma te Ustavni sud zaključio kako ne postoji osnova za poništenje te odluke, u Hrvatskoj je započela kampanja zainteresiranih strana, koja je tijekom posljednja dva tjedna pokazala mnoge svoje negativne strane. Kako kampanja onih koji građane pozivaju da glasuju „za“, tako i kampanja onih koji pozivaju građane da  zaokruže „protiv“.

U samu kampanju uključile su se brojne udruge, političke stranke, vjerske i civilne organizacije, osobe iz javnog života i mnogi drugi, želeći uvjeriti one „na suprotnim stranama“ i one neodlučne ili nezainteresirane,kako je upravo ono što oni zagovaraju, ispravno.

No, u nedjelju je važno izaći na glasovanje i sudjelovati u ovom obliku demokratskog odlučivanja te ne dozvoliti da drugi donose odluke umjesto vas. Glasajte onako kako vi mislite da je najbolje, a po završetku referenduma poštujte ono što bude željela većina građana koja se izjasnila.

Na 18 mjesta u Kaštelima

Građani Kaštela svoj glas „za“ ili „protiv“ moći će dati na 18 glasačkih mjesta, a koja su to mjesta pogledajte NA OVOM LINKU…

Tijek i rezultate referenduma pratit će Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma grada Kaštela, kojem je predsjednica Irena Klisović.

Sjedište Povjerenstva za provedbu državnog referenduma, do dana izbora je u Kaštel Lukšiću,  Obala kralja Tomislava 2, dok će na dan referenduma, u nedjelju 1. prosinca, biti  u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu.

Dežurni kontakt mobiteli na taj dan bit će 091-5370053, 091-7603393, 091-5432316, 0913966739 i 0992610920.

Inače, za razliku od izbora, za ovaj referendum ne primjenjuje se šutnja, pa će promidžba biti moguća i na sam dan referenduma. Promidžba neće biti dozvoljena u blizini glasačkih mjesta te nije dopušteno na neki od načina navoditi građane kako da glasuju.

Portal grada Kaštela, će kao i protekle izbore, pratiti tijek referenduma, U ŽIVO!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij