Lukšićani prvi dobili mjesta za postavljanje osmrtnica

SITNICE KOJE STVARI ČINE BOLJIMA
Sve veći broj stanovnika u Kaštelima ponešto je promijenio tradiciju objavljivanja osmrtnica na javnim mjestima, pa su se osmrtnice posljednjih godina mogle naći zalijepljene posvuda, čime su gubile svoj smisao obavještavanja sugrađana o tužnom događaju, a sve više dobivale pridjev uništavača okoliša.

Kako bi uveli red u postavljanju osmrtnica na javnim mjestima, u mjesnom odboru Kaštel Lukšić, a uz pomoć Vlastitog pogona Grada, postavili su samostojeće oglasne ploče na šest lokacija. Drvene ploče tako su se našle na mjestima gdje su i do sada građani najčešće, po obližnjim stablima, ljepili osmrtnice.
Građani su uglavnom dobro prihvatili postavljanje ploča te su one jednostavno stavljene u funkciju. No, ostale su im dvije ploče, koje su se također trebale naći na mjestima gdje se godinama stavljaju osmrtnice, no vlasnici obližnjih kuća nisu dozvolili njihovo postavljanje.

- Izgleda da im je draže vidjeti osmrtnice po zidovima i stablima, nego na odgovarajućim mjestima - kazali su u Mjesnom odboru, koji će ipak naći adekvatno mjesto i za preostale ploče.

U lukšićkom Mjesnom odboru također su pokrenuli izradu ploča na kojima će se moći postavljati manje obavijesti, što se i do sada radilo po stablima. Kako su nam kazali i te ploče biti će u skladu s okolišem i pomoću njih uvesti će se određeni red u ovakvom oglašavanju.
Lukšićani nisu stali niti u drugim aktivnostima pa je u pripremi izrada web stranice na kojoj će se naći sve potrebne informacije vezane za njihovo mjesto i Mjesni odbor te će se tako otvoriti i dodatna komunikacija s građanima o problemima mjesta. Isto tako pokrenut će i projekt redovnih akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi za svoje sumještane.

- Želimo, u skladu s mogućnostima, učiniti naše mjesto boljim za život, no zbog nedostataka financija u gradskoj blagajni i povremene inertnosti pojedinih gradskih službenika, realizacije sporo teku. Ono što nam je, uz ove manje projekte, od izuzetne važnosti je i pokrivanje potoka u ulici Put Sv. Lovre te uređenje lukšićke njive, koja nikome od nas ne služi na ponos – kazao nam je predsjednik Mjesnog odbora Patrik Grgurić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


 

 
 


 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl