Branko Radačić objavio kandidaturu za gradonačelnika Kaštela

KONFERENCIJA ZA MEDIJE KAŠTELANSKOG HSLS-A
- Kaštela trebaju gradonačelnika koji ima viziju, koji neće biti sputan usko stranačkim interesima i koji će do kraja biti predan boljitku grada i stvaranju uvjeta za bolje življenje. Kaštela trebaju i stranačke politike koje će javni interes staviti ispred osobnog i stranačkog, naglasio je prilikom objave svoje gradonačelničke kandidature predsjednik HSLS-a Kaštela, Branko Radačić.

Nadalje navodi Radačić, - dio razloga za loše stanje leži u nepovoljnom odnosu stvarnih potreba i mogućnosti, gašenju svega proizvodnog, skromnom proračunu koji je konstanta, činjenici da jedna četvrtina grada nema pitku vodu što je civilizacijska sramota i grijeh gradskih, županijskih i državnih vlasti, a  sa druge strane i nesvjesnosti da nam je potrebna dugoročna Strategija i program razvoja grada bez čega nema niti kvalitetnog  prostornog planiranja, da nam je reorganizacijom gradske uprave nužno potreban upravni odjel za gospodarstvo i kompetentan tim za pripremu projekata za državne i EU fondove.


Branko Radačić

- Kaštela imaju veliki zaostatak koji nas ostavlja bez mogućnosti korištenja financijskih sredstava koje nude integracijski fondovi, a koje nije moguće osigurati u proračunu grada. Gospodarski razvoj i nova radna mjesta nisu moguća bez prijateljskog okruženja za investicije. Sve investicije u Kaštelima su u pravilu nailazile na nerazumijevanje i osporavanja zbog čega je većina tih projekata ostala nedovršena, kaže Radačić, dajući konkretne primjere:
- Rekonstrukcija državne ceste D-8 kroz Kaštela kasni i nije izvjestan njezi skori dovršetak.
- Gospodarenje komunalnim otpadom i pripremne radnje za odvojeno prikupljanje i selektiranje u domaćinstvu idu presporo kao i formiranje i rad vlastite komunalne tvrtke.
- Turistička sezona je pred vratima, pripreme teku sporo i sa zakašnjenjem.             
- Šetnica u K. Štafiliću od Njive Sv. Petra do Resnika uoči sezone 2013.g. je u lošem stanju, gotovo neprohodna.
- K. Štafilić plača taksu i porez kao Dubrovnik, Hvar,Vodice, Opatija, Poreć i ostali gradovi i     mjesta na Jadranu.
- Svi premijeri i ministri prošlih i sadašnje vlade u pravilu zaobilaze Kaštela.

- Kaštela trebaju gradonačelnika koji ima viziju, koji neće biti sputan usko stranačkim interesima i koji će do kraja biti predan boljitku grada i stvaranju uvjeta za bolje življenje. Kaštela trebaju i stranačke politike koje će javni interes staviti ispred osobnog i stranačkog. Upornim radom i zalaganjem na osobnoj i stranačkoj razini i u svakodnevnom kontaktu sa sugrađanima, konkretnim djelovanjem i suradnim odnosom, malim koracima puno toga može promijeniti, kazao je ovom prilikom Radačić

Nadalje je naveo, - ni mene, a niti HSLS nije zanimala stranačka pripadnost problema, niti smo se bavili prošlošću. Sva moja osobna i stranačka aktivnost je bila usmjerena na rješavanje svakodnevnih životnih problema i pitanja koja tište građane. Usko stranačke i zakulisne igre nikada nisu bile naš izbor. Pokušali smo graditi mostove među ljudima i strankama unoseći sadržaj u politiku. Vraćanje povjerenja u demokraciju i stranački sustav nema alternative. Svatko tko se želi baviti javnim poslovima može doprinijeti vraćanju povjerenja u politiku i institucije, a ako dobijem povjerenje građana želim biti gradonačelnik svih građana, jedan od Vas, otvoren za svaki prijedlog i inicijativu.

Konferenciji za medije uz Radačića prisustvovali su potpredsjednik Dario Kurtović, tajnica Biserka Trebec i predsjednica mladeži HSLS-a Kaštela, Mirela Trebec.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


 

 
 


 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl