Kaštelanska cesta smrti: vikendom se oduzme i po 50 dozvola

Svi se slažu u jednom - sve institucije, svi zaduženi za sigurnost prometa učinili su sve potrebno kako bi se broj prometnih nesreća na cesti smrti kroz sedam Kaštela smanjio, no uvijek nepredviđenu, i to u pravilu kobnu pogrešku učini ljudski faktor. No, kako spriječiti broj poginulih, tu crnu statistiku koja nas "bombardira" podacima o stradalim isključivo mladim osobama?

Jezive nesreće

- Promet shvaćamo površno i o problematici tek pričamo kada se dogode jezive nesreće kao ova u Kaštel Lukšiću, gdje su dva mladića poginula, a troje suputnika je teško ozlijeđeno — kazao nam je Jozo Šitum, načelnik Postaje prometne policije Split.
Policajci inače svakodnevno "odrađuju" po dvije ophodnje na državnoj cesti D-8, magistralnoj cesti gdje se tragedija i Ni odlična prometna signalizacija ni učestale policijske ophodnje ne mogu zaustaviti neodgovorne vozačedogodila, te županijskoj 6137, poznatijoj kao Stara kaštelanska cesta, a vikendom se uvijek provode i brojne akcije.
- Velikih rezultata od represije nema, premda i po 50 vozačkih dozvola tijekom vikend-noći oduzmemo vozačima zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Bitne su sve karike u tzv. lancu za anuliranje tragedija - od obitelji, škola, autoškola, pa i policije. Naš prijedlog je i uvođenje predmeta prometna kultura u nastavu jer velikih i dugotrajnih rezultata od naših održavanja sata na početku školske godine i ne može biti - rezimirao je Šitum, još jednom naglašavajući kako je policija i te kobne subote ujutro bila na cesti, no individualnu pogrešku vozača i njegovu odluku o pretjecanju policijska palica, na veliku žalost, ne može spriječiti.
Ljudski faktor kao glavni uzrok nesreća ističe i Ivica Sinovčić, šef ispostave Hrvatskih cesta u gradu podno Marjana, koji upravljaju i gospodare ovom dionicom smrti od Splita do Trogira.

Četiri traka od Splita do Planoga

- Posljednje 2,5 godine obnovili smo 6,5 km ceste, novi je asfaltni sloj, nova signalizacija, osvijetljena su križanja, tzv. crnih točaka nema, no danak koji uzima cesta ne možemo zaustaviti. Projekt postavljanja četiriju trakova od Splita do Planog, pa do čvora autoceste na Prgomet u dužini od 15 km, je dugotrajan i ne može se provesti preko noći, no možemo se pohvaliti kako uskoro kreće izgradnja još 4,5 km ceste od četiri traka, nastavak na izlaz iz Solina prema Trogiru - doznajemo od Sinovčića koji također inzistira na poštovanju prometnih znakova jer ako ih se ne "sluša", može cesta ne znam kako biti dobra i "skockana", a da se opet knjiže smrtni slučaji.
Potvrda ove teze je i smrt motorista na Staroj kaštelanskoj cesti, koji nije reagirao na tek postavljeni semafor.
- Ništa ne pomaže ako se ne nosi kaciga, ne smanji brzina i ne pretječe. Grad Kaštela financijski sudjeluje u sređivanju i državne i županijske ceste, a ova potonja će se urediti i proširiti u dužini od 18 km. Sada je na području Donjih Kaštela riješen pločnik, proširen tri metra sa svake strane, postavljena signalizacija, no gradski čelnici osim sugeriranja ne mogu više napraviti jer nemamo ingerenciju nad tim cestama - kaže Ivan Čagalj, član kaštelanskog Poglavarstva zadužen za gospodarstvo, promet i okoliš.

Dnevno 25 tisuća vozila

Državna cesta D-8, na prolazu kroz Kaštela, je najopterećenija prometom na ovom području. Gusto naseljen dio i aerodrom rezultiraju dnevno protokom vozila od čak 25 tisuća. To je prosjek koji u pravilu "luduje" u špici sezone, pa ova magistrala iziskuje i poseban tretman. Jedino na njoj se čak tri puta godišnje kosi trava i raslinje, a dva puta "poboljšava" horizontalna signalizacija "izlizana" od brojnih guma.
- Iako pravila ne nalažu, mi smo u dogovoru s policijom i tragom statistike povukli čak dvije dvostruke crte na 80 posto ceste od Splita do Planog uz obvezne i prometne znakove o zabrani pretjecanja, no još uvijek je ono krivo za čak 99 posto nesreća - dodao je Ivica Sinovčić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


Izdvojeno

 

 
 


Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...