NATJECANJE I PAUK SLUŽBA – DRUGI DIO
Nakon što je tema o odvoženju automobila od strane kaštelanske pauk službe za vrijeme judo natjecanja, izazvala niz različitih komentara i reakcija, dobili smo odgovor i iz Prometne policije u kojem stoji da su izdali dva naloga za podizanje automobila u blizini Gradske dvorane u Kaštel Starom.

- U svezi vašeg upita koji se odnosi na postupanje pauk službe u Kaštel Starom, u blizini dvorane gdje se održavao međunarodni judo turnir, možemo vas izvijestiti da Postaja prometne policije Split nije imala saznanja da se u Kaštelima održava spomenuta sportska manifestacija. Policijski službenicI, koji daju nalog za premještanje nepropisno parkiranih vozila, 12. svibnja u vremenu 12.00 do 12.10 sati, izdali su dva naloga za premještanje dva vozila splitskih registarskih oznaka, koji su ometali normalno odvijanje prometa na raskrižju u blizini sportske dvorane. Naknadnim provjerama fotografija navedenih vozila utvrdili smo da su nalozi za premještanje ispravno sačinjeni i utemeljeni na odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Spomenutog dana u blizini sportske dvorane policijski službenici Postaje prometne policije nisu sačinjavali naloge za premještanje nepropisno parkiranih vozila stranih registarskih oznaka. Obzirom da navedene prigode nismo bili na tom mjestu, nemamo saznanja da li je tu bilo nepropisno parkiranih vozila stranih registarskih oznaka - stoji u odgovoru iz Prometne policije Split.

„Pauk“ i na razglasu

Nakon odgovora iz policije, a kako bi utvrdili što se točno događalo tog dana, obratili smo se nekolicini sudionika i gledatelja koji su se našli u dvorani za vrijeme natjecanja. Još jednom su nam opisali vidno uzrujanog talijanskog trenera koji se prvi potužio organizatorima zbog, kako je kazao, problema s odvoženjem automobila, majke jednog natjecatelja iz splitskog judo kluba koja je po svoj automobil morala do parkinga pauk službe u Kaštel Lukšiću, gosta kojem je djelatnik pauk službe kazao da će mu odvesti automobil ako ga na istom mjestu zatekne za pola sata, kao i zaštitara koji nije znao što poduzeti jer je i njegov automobil završio na kamionu pauk službe.

Na kraju, cijelu priču zaključio nam jejedan od roditelja koji nam je potvrdio da je s razglasa upućeno upozorenje „kako trebaju preparkirati svoja vozila jer je djelatnik pauk službe najavio svoj povratak“, nakon čega su sudionici i publika ovog međunarodnog natjecanja u pravoj strci micali svoje automobile sa određenih područja.

Gorak okus u ustima

Počevši od činjenice da u gradu kronično nedostaje adekvatnog parking prostora, da djelatnici pauk službe prema osobnoj procjeni donose odluke za koji automobil tražiti nalog od policije i to bez jasno utvrđenih prioriteta, da grad s 50 tisuća stanovnika nema postaju Prometne policije te da organizatori pojedinih događanja često previde neku situaciju s kojom se do tada nisu susreli, poučeni ovim iskustvom možemo se samo nadati da prilikom idućeg većeg događanja neće nikome ostati gorak okus u ustima.

{KomentoDisable}


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada