hren

STRUČNA KONFERENCIJA
Nešto manje od stotinu sudionika pratilo je ovog vikenda konferenciju „Autizam – prepoznati, razumjeti, djelovati“, koja se održala u kaštelanskoj Gradskoj vijećnici u organizaciji udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica“, koja je jedna od 12 članica Udruge za autizam Hrvatske.

Konferenciji su nazočili brojni pedijatri, pedagozi, odgojitelji i drugi stručnjaci, koji su došli ne samo iz Kaštela već svih krajeva Splitsko-dalmatinske županije, ali i predstavnici udruga članica iz Nedelišća, Zadra i Karlovca, koje je na samom početku pozdravio kaštelanski pročelnik Darko Opačak.

Lidija Penko, predsjednica UZAH-a, predstavila je projekt pod nazivom „Informiranje i edukacija zastupnika (roditelja) osoba s autizmom o njihovim pravima te informiranje lokalne zajednice i institucija o pravima i potrebama osoba s autizmom u sredinama udruga članica  na području Republike Hrvatske koji je odobrilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.“

Prof. defektolog Slavica Dujmović, predsjednica Udruge za Autizam Zagreb i roditelj odrasle osobe s autizmom izlagala je na temu pod nazivom „Sva djeca odrastu pa i ona s autizmom“  Defektologinja prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar, s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba govorila je o značajkama, ranim znakovima i pristupu tretmana kod djece s autizmom, a mr.sc. Dragana Mamić, defektolog iz  Centra za Autizam Zagreb govorila je o senzorno integrativnom pristupu i djeci s poremećajima iz  autističnog spektra. Na samom kraju  profesorica defektologije mr.sc. Renata Vragović izlagala je o  problematici odraslih osoba s autizmom.

Nakon završetka konferencije udruga Naša dica  dobila je i povratnu informaciju sudionika, koji su ispunjavanjem evaluacijskog listića ocijenili skup te dali svoje prijedloge i primjedbe koji će biti pokazatelji za organizaciju slijedećih skupova, a rezultat istih je pokazao da je potrebno organizirati što više ovakvih predavanja s različitim temama o djeci s teškoćama u razvoju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij