hren
ČISTI PROMAŠAJ
Nema otvorenja nove sportske dvorane na sućuračkoj Sokolani dok se ne osiguraju tri milijuna kuna, koliko je potrebno za završetak preostalih radova.

Financije su od samog početka izgradnje dvorane glavni razlog kašnjenja njezina dovršetka, jer je sama izgradnja počela na temelju planiranih, ali ne i osiguranih sredstava.

Potvrđeno nam je to iz Gradske uprave, kao i činjenica da Grad intenzivno pregovara s izvođačima o nastavku radova.

Dvorana u Kaštel Sućurcu često je spominjana među kaštelanskim sportskim djelatnicima i sportašima, koji njezin završetak očekuju s nestrpljenjem, često je bila predmetom i političkih prepucavanja, kao i sve ono što se događalo oko tijeka same izgradnje.

Izgradnja sportske dvorane na Sokolani ušla je u završnu fazu, napravljeno je 85 posto ugovorenih radova. Na čekanju su ovoga trenutka radovi na uređenju okoliša dvorane, završen je samo tampon za parking.

Bolje financijske dane čeka i postavljanje parketa od javora, čija je cijena 670.000 kuna, te opremanje dvorane, poput koševa i sjedalica na tribinama, što će koštati još 870.000 kuna.

Radovi na izgradnji ovog objekta počeli su još 2008. godine, a rok završetka tada je bio sredina 2009. godine.

Često se u javnosti spominje kako je lokacija na kojoj se dvorana gradi čisti promašaj. Nije se, naime, vodilo računa o pristupnim prometnicama, na čije je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa prošlo gotovo pola godine, dok se isto tako, duž zemljišta na kojemu je dvorana izgrađena, nalazila bujica koju je trebalo izmjestiti.

Berket: Činimo napore

- Uz to, ali i početak radova bez osiguranog novca, danas imamo ovakvo stanje. Zbog neosiguranog novca dolazilo je do nepravodobnog plaćanja izvođača radova - kaže gradonačelnik Joško Berket.

Na upit kada će dvorana konačno biti otvorena, gradonačelnik nam nije mogao odgovoriti, tek je dodao kako se “ulažu maksimalni napori da se sve to privede kraju”. Inače, sportsku dvoranu, čija je izgradnja krenula početkom 2008. godine, projektirao je splitski arhitekt Vjekoslav Ivanišević, a radove izvodi tvrtka “MP Beton”.

Kapacitet joj je 1500 mjesta, a imat će 50 mjesta za parkiranje sa sjeverne strane dvorane te dodatnih 40 mjesta uz glavnu prometnicu.

Cijeli projekt dvorane ‘težak’ je oko 20 milijuna kuna, a većinu sredstava treba osigurati Grad, dok je tvrtka “Cemex” za ovaj projekt donirala sedam milijuna kuna.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (16)

 • (Gost_6162)

  I lokacija i sve u sucurcu je promasaj pa tako i dvorana

  oko 9 godina prije
 • slažem se (Gost_7167)

  slažem se s gostom 6162 i priupitao kako može
  nedostajati još tri milijuna kad je adz reka da je zatvorio financijsku konstrukciju?

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4223)

  broj parking mista je super na 1500 sjedecih mjesta ima 90 mjesta za parking to je niti 10%

  oko 9 godina prije
 • (Gost_502)

  molim vas jeli tribala ova investicija sućurcu,kad je cilo gospodarstvo grada u kolapsu...pametnom dosta.šta nisu te pineze uložili u bilo koju proizvodnu djelatnost .a o turizmu da i ne govorim.....

  oko 9 godina prije
 • (Gost_9209)

  Dalicu ikad procitat da novaca ima dosta

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7866)

  Ma bravo!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4362)

  vi koda ne zivite u Hrvatskoj pa znate da se kampanja nemoze voditi bez love a sad ce izbori valja obilaziti gradove :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_193)

  Nije nikomu jasno gdje je potrošeno 85 milijuna kuna koliko je uprihođeno u prošloj godini u gradskom proračunu. Udovičiću je ostalo 18 milijuna kuna nakon izbora, a Beki ne gradi ništa i nema bijedna tri milijuna kuna. Tko je ovdje lud.
  Očito su HDZ ovci znali bolje upravljati novcem od kapetana kratke plovidbe.

  oko 9 godina prije
 • sizif (Gost_8049)

  ko je ovde lud, ništa ne razumin. Novac osta na računu za dovršit vrtić Maslinu i dvoranu Sokolanu. Svin tim upravlja čovik sa \"Europskim manirima\" , veliki poduzetnuk i vizionar.
  Nima pinez, ča se desilo da Grad nima više prihoda koje je ima prije 3 godine, kad su vodili oni nesposobni i neškolovani iz HDZ-a sa smotanim Udovičićem.
  Očeli se išta napravit u ovin Našin Kaštilin za ove četiri godine osim puno prolivenih rići i neostvarenih obečanja.

  oko 9 godina prije
 • ROŠTILJ (Gost_9475)

  ma koja dvorana jer to je ipak prevelik zalogaj za ovu vladajuću gradsku strukturu. ni najmanje projekte nemogu ni započet ni dovršit ni novac osigurat.Nekidan je STVARNO ISKRENO napisano da će u mandatu ove gradske vlasti samo KAMIN od veterana JADRANA biti napravljen a novac i materijal su osigurali sami veterani i njihovi prijatelji sponzori..a Rejo,Rejo i kapetane koga vi više maslate

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4329)

  kad se sitin št je jugovinil sve napravija: od igrališta, do kino dvorana.a i zagadija. ovi zagađuju gladom.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6222)

  hdz maslo ,za penzije 25 milijardi iz proračuna a 15 milijardi kredit.Tako funkcionira hdz sve damo za birače i glasove .ova država će propast gore nego Grčka.Udovičić ostavija 18 milijuna a unaprid preko kredita potrošija 65 pa sad ti vračaj.
  Umisto da su idioti dizali kredite za infrastrukturu oni su gradili bez veze kako bi sebi osigurali od građevinara dobru proviziju.

  oko 9 godina prije
 • mištanin Sućurca (Gost_4345)

  Jadni mi u sućurcu kako če dovršit dvoranu a ni vodu za kino nemožedu platit pa je kako čujem skinilo mjerilo te je samim tim voda isključena.
  Jad i nevolja kako se upravlja sa ovim našim gradom.

  oko 9 godina prije
 • juh (Gost_2232)

  mislim dase hrvatski politicari natjecu koce vise unistit ili opljackat hvatsku tose planski radi od 92 banke ina pliva hoteli posta toje zlatna koka sveje u tudim rukom tvornice unistite pogledajte samo kastela taj vas berketa onje uzeo marinu boli njega neka stvar za kastelima on nema gradevinske dozvole za marinu a ima sve prikljucke vodu i kanilizaciju a ja nemogu dobit dase prikljucim na vodovod ocu da platim prikljucak i potrosnju vode automatski placam nas ima preko 1000 koji trazimo prikljucak na vodovod a imaji jos preko 4000 tisuce koji imaju vodu ko i berketa nemaju gradevinske a imaju vodu nek ljudi imaju zato dajte i ovim ostalim da imaju doma vodu u 21 s oprostite malo na losem hrvatkom jeziku

  oko 9 godina prije
 • Obećanko (Gost_7426)

  Gospodine Berket zašto ste obećavali ono šta nemožete ispunit ili na želite,radi tih obećanja dobili ste naše povjerenje da nas izvučete iz one letargije ali očito VI ste to radili samo radi sebe i svojih pobočnika.SVAKA VAM ČAST ja sam duboko razočarana.

  oko 9 godina prije
 • biočić (Gost_2133)

  a navodno je biočića otkupljena zemlaj za dvoranu i masno plaćena.

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij