IZBORI: HDZ se pouzdaje u iskustvo u vođenju grada

KOALICIJA S HSS-OM
Najveća kaštelanska politička stranka Hrvatska demokratska zajednica, nastojat će u vijećima svih devet kaštelanskih mjesnih odbora imati svoje članove, zbog čega se je na njihovim listama našao značajan broj novih imena na političkoj sceni Kaštela.

- U prvom smo redu željeli zadržati dio iskusnih ljudi koji su i do sada bili aktivni u radu mjesnih odbora, a s druge strane i osvježiti naše redove mladim, novim ljudima koji imaju afiniteta te koji će sutra postati budućnost stranke i budućnost grada – objasnio je  nova imena na listama potpredsjednik HDZ-a Ivan Udovičić.

Kao glavnu kvalitetu svoje stranke i njenih članova, čelnici HDZ-a navode dugogodišnje vođenje grada, od  prvih investicija u ceste i puteve, javnu rasvjetu, vodoopskrbu, stanove invalida, vrtiće, škole pa do uređenja svega onoga što jedan grad čini gradom. HDZ- ovci također s ponosom ističu kako su u poslijednjih deset godina upravljanja, proračun grada povećali za četiri puta i napominju da su u svakom trenutku voljeli svoj grad.
Voljeti svoj grad, tvrde oni, znači živjeti u njemu i s njim 24 sata dnevno i 365 dana u godini.

I aktivno sudjelovanje u radu mjesnih odbora pri čemu je važna komunikacija s građanima, pomaganje u rješavanju svih vrsta problema te suradnja s gradskom vlasti u rješavanju tih problema, također znači voljeti svoj grad, što su, prema njihovim riječima, to do sada i pokazali.

- U vrijeme kada sam ja bio gradonačelnik koristio sam mogućnosti i znanja mjesnih odbora jer oni su bili moja prva linija u odnosima prema građanima kao i putokaz za želje građana. Na osnovu njihovih iskustava i prijedloga mi smo radili i proračun grada pa ćemo u skladu s tim tražiti da naši članovi u vijećima mjesnih odbora i dalje surađuju i da se na osnovu prijedloga koji dolaze iz mjesnih odbora kreira ne samo proračun nego i drugi važni elementi u funkcioniranju grada. Koliko će to sadašnja gradska vlast uvažiti ipak ovisi samo o njima – zaključio je Udovičić.

Među brojnim zadacima koje su sebi postavili članovi vijeća mjesnih odbora iz redova HDZ-a, posebno mjesto zauzimaju uređenja prometnica i sigurnost na njima, javna rasvjeta, uređenja riva, parkova, plaža, sadržaja za djecu i svega onoga što građani budu tražili od njih.

Na ove izbore HDZ u nekim mjesnim odborima, Sućurac, Gomilica, Novi i Radun izlazi samostalno, dok u Kambelovcu, Lukšiću, Starom, Štafiliću i Rudinama na izbore izlazi u koaliciji s Hrvatskom seljačkom strankom.


Izdvojeno
Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.