covid test1

Prema izvješću nacionalnog Stožera civilne zaštite u posljednja 24 sata zabilježeno je 7.095 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 63.587. U protekla 24 sata u Hrvatskoj je preminulo 36 osoba koje su bile zaražene.

Opširnije...

covid testiranje

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je, od ukupno 2009 obrađenih testova 1135 osoba pozitivno na COVID infekciju, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, a prema istim informacijama u protekla 24 sata preminulo je šest osoba zaraženih koronavirusom.

Opširnije...

voda2

Iz Vodovoda i kanalizacije obavijestili su potrošače vode u Primorskoj ulici, parni brojevi do 32 i neparni brojevi do 33, da će im u ponedjeljka, 24. Siječnja, privremeno biti prekinuta opskrba vodom iz vodovodne mreže.

Opširnije...

struja

Ovog ponedjeljka, 24. siječnja, u vremenu od 9 do 14 sati, bez struje će privremeno biti potrošači u ulici Planiće u Kaštel Kambelovcu, obavijestili su iz Elektrodalmacije.

Opširnije...

maskare

Mediji su danas objavili kako je iz Brazila stigla vijest da će najveće karnevalske povorke u svijetu, ona  u Rio de Janeiru te u Sao Paulu, koje su se trebale održati krajem veljače, biti odgođene, a njihovo održavanje prolongirano je za travanj. Naravno, razlozi su u novom valu pandemije, a hoće li pandemija možda pokvariti i krnjevalska događanja u Kaštelima, pokušali smo doznati među članovima sva tri kaštelanska krnjevalska društva.

Opširnije...

covid19

U posljednja 24 sata zabilježen je 10.701 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 64.097

Opširnije...

covid zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2520 obrađenih testova danas je 1412 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Opširnije...

cijepljenje covid

Iako je bilo upitno hoće li se u Kaštelima nastaviti s organizacijom cijepljenja građana protiv Covid 19, iz županijskog Doma zdravlja za sada su stigle pozitivne vijesti, cijepljenja će biti i nadolazećeg ponedjeljka i utorka, 24. i 25. siječnja.

Opširnije...

sirina

Na temelju ugovora potpisanih još u travnju prošle godine uskoro dolazi i do dugo očekivanog početka rekonstrukcije najveće prometne „kočnice“ na našem području – solinske Širine.

Opširnije...

vozila hitna

Župan Blaženko Boban uručio je dr. Leu Luetiću, ravnatelju Zavoda za hitnu medinicu Splitsko-dalmatinske županije, ključeve 10 novih vozila - devet za sanitet i jedno za segment hitne medicine.

Opširnije...

policija promet

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Opširnije...

covid test3

PREMINULO PET OSOBA
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2502 obrađena testa danas su 1433 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Opširnije...

covid mjere

U posljednja 24 sata zabilježeno je 11.114 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 61.671. Među njima je 1.799 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 193 pacijenta.

Opširnije...

uplatnice

Kako je prethodnih godina zbog određenih organizacijskih problema znalo dolaziti do kašnjenja u slanju uplatnica komunalne naknade, upitali smo nadležne u Gradskoj upravi kakvo je stanje ove godine.

Opširnije...

edukacija

U organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, krenule su prijave za besplatni program edukacija Nastavnik za nastavnika koje se održavaju već petu godinu za redom.  Edukacije će se provoditi od veljače do travnja 2022. godine, a ovogodišnji program edukacija je raznolik i obuhvaća aktualne i primjenjive teme u svakodnevnom radu s učenicima.

Opširnije...

struja2

Stanovnici na adresama Valpovačka 5 i 7, Bojišće 39 i 41 i Cesta Ivana Pavla II 223 i 225 u Kaštel Starom te potrošači u ulici Majurine u Kaštel Lukšiću, u petak  21. siječnja, nekoliko sati tijekom prijepodneva ostat će bez električne energije.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice i Kaštel Štafilića; Primorska ulica (parni broj  do 32, neparni do 33); Put Resnika (parni broj do 12 neparni do 21) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 21.01.2022. (petak ) u vremenu od 8 do 17 sati. U isto vrijeme bez vode će biti i potrošači na području Kaštel Kambelovca; Nakide; Cesta dr. Franje Tuđmana (626-634).

Opširnije...

autocesta

NEĆE BITI GOTOVA DO POČETKA TURISTIČKE SEZONE
Stara kaštelanska cesta od zračne luke put Resnika, odnosno do Škabrnjske ulice uskoro bi trebala postati gradilište. Na njenu rekonstrukciju se čeka već duže vrijeme, a napokon se okvirno zna kad bi radovi trebali početi te koliko će trajati. No, prema svemu sudeći cesta neće biti gotova do početka turističke sezone.

Opširnije...

prognoza630

Sljedećih dana bit će sve hladnije.
Četvrtak je donio oblačnije vrijeme u odnosu na prethodne dane. Noć je bila hladna s mrazom diljem Zagore, a ponegdje su temperature padale do -4°C. U noćnim satima u velikom dijelu Zagore padao je slab i prolazan snijeg, no nigdje nije bilo stvaranja snježnog pokrivača.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2663 obrađena testa danas je 1595 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 691, Hvara 21, Imotskoga 44, Kaštela 140, Komiže 1, Makarske 65, Omiša 61, Sinja 60, Solina 111, Staroga Grada 11, Supetra 9, Trilja 23, Trogira 71, Visa 3, Vrgorca 3, Vrlike 5, Bola 5, Baške Vode 7, Brela 1, Dicma 10, Dugoga Rata 18, Dugopolja 10, Gradca 4, Hrvaca 14, Jelse 9, Klisa 14, Lećevica 1, Lokvičića 2, Lovreća 2, Marine 9, Milne 8, Muća 1, Nerežišća 1, Okruga 6, Otoka 10, Podbablja 20, Podgore 5, podstrane 38, Postira 9, Prgometa 2, Primorskog Doca 2, Prološca 10, Pučišća 11, Runovića 1, Segeta 4, Selca 9, Sutivana 3, Šestanovca 4, Šolte 5, Tučepi 10, Zmijavaca 7 i Ciste Provo 4.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada