hren
 

Na današnjoj konferenciji za medije nacionalnog Stožera Civilne zaštite objavljeno je kako je u zadnja 24 sata testiranje provedeno kod 1804 osobe, a pozitivan rezultat ustanovljen je kod 86 testiranih. Preminulih u navedenom razdoblju nema.

BLAGDAN GOSPE KARMELSKE
U dvije kaštelanske župe danas se slavi Gospa Karmelska, i to u župi Sv. Mihovila ark. u Kaštel Kambelovcu te u župi Bezgrešćnog začeća blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću.

Policijski službenici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske od ranih jutarnjih sati srijede, tijekom 24 sata, proveli su prventivno – represivnu akciju pod nazivom  „24 sata brzina“.

Od ukupno 289 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je devet novooboljelih osoba, građani županije, pozitivno na COVID infekciju, kao i jedan stranac.

Stanovnici ulice Kijevski put u Rudinama ovog će četvrtka, 16. srpnja, u vremenu od 10 do 13 sati, privremeno biti isključeni iz električne mreže, najavili su u Elektrodalmaciji.

ZBOG POSEBNIH OKOLNOSTI UZROKOVANIH PANDEMIJOM
Nastavak moratorija na ovrhe se očekuje u Vladinoj odluci idućih dana zbog posebnih okolnosti uzrokovanih pandemijom korone. Sve do 18. listopada trebao bi trajati moratorij na ovršne postupke u odnosu na fizičke osobe ovršenike, piše Poslovni dnevnik.

ODLUKA VRIJEDI I ZA ZAPOSLENIKE I ZA KLIJENTE
Nacionalni Stožer civilne zaštite na današnjoj tiskovnoj konferenciji prilikom objavljivanja broja novozaraženih covid infekcijom, objavio je da se proširuje obveza nošenja maski. U odluci je dodano da maske moraju nositi zaposlenici trgovačkih društava koji rade sa strankama i zaposlenici u uslužnim djelatnostima koji imaju bliski kontakt s korisnicima.

Broj novooboljelih  u protekla 24 sata je 92 osobe, što znači da je do sada ukupno oboljelo 3953 građanina Hrvatske.  Aktivno bolesno je 1204 osobe, a  oporavilo se 2639 osoba.  U zadnja 24 sata nema preminulih od posljedica koronavirusa, informacije su s pressice nacionalnog Stožera.

GRADONAČELNIK ODLUČIO
Nakon što su osvojili ocjenjivački sud na ovogodišnjem festivalu Mali Split, Lanu Rubelj kojoj je pripala prva nagrada žirija te Andreu Šušnjaru i Fabjana Bedalova, dobitnike druge i treće nagrade žirija, simbolično će nagraditi i Grad Kaštela.

NA UTVRĐENIM STANIŠTIMA U KAŠTELIMA
Tvrtka Cian ove je srijede, 15. srpnja, na području Kaštela započela s radovima na trećoj larvicidnoj dezinsekciji komaraca, a radovi će potrajati približno desetak dana.

Sukladno preporukama za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima koje je izdao HZJZ, osim nošenja zaštitnih maski, nužan je broj i raspored putnika u sjedalima. Načelnik nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović  najavio je jače kontrole broja putnika u autobusima te pridržavaju li se prijevoznici preporuka.

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 237 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je devet osoba pozitivno na COVID infekciju.

ZBOG KVALITETNOG UPRAVLJANJA U NEPREDVIDLJIVIM OKOLNOSTIMA
Vodeća hrvatska tvrtka za savjetovanje u ljudskim resursima Selectio dodijelila je CEMEX-u priznanje Izvrsnost u izazovima, koje se od travnja 2020. godine dodjeljuje onim kompanijama koje su pokazale kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima. Cilj priznanja je isticanje važnosti brige o zaposlenicima i u razdoblju krize te razmjena dobrih praksi i inicijativa koje su mnoge kompanije pokrenule, posebno u jeku pandemije Covid-19.

ULAZ JE SLOBODAN
U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u srijedu, 15. srpnja u 21 sat u Novom parku u Kaštel Lukšiću glumci Hit teatra izvest će predstavu Udavače. Riječ je o komediji šarolikih likova iz svakodnevnog života koji će predstaviti izvrstan glumački trio, Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički.

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj provedena su 1824 testiranja te su zabilježena 52 nova slučaja koronavirusa, čime se broj oboljelih od pačetka epidemije u Hrvatskoj popeo na 3827 osoba, kazao je na današnjoj konferenciji za medije ministar Vili Beroš, obavjestivši javnost da je jedna muška osoba, rođena 1951. godine, preminula u Infektivnoj klinici u Zagrebu.

30. JUBILARNI DJEČJI FESTIVAL
Već prema tradiciji, nakon glazbenog festivala Split 2020, održan je i 30. festival Mali Split, na kojem je svoja glasovna i scenska umijeća pokazalo nekoliko desetaka djece i mladih, a među njima i nekolicina malih Kaštelana, čije su se izvedbe posebno svidjele stručnom ocjenjivačkom sudu.

Prema obavijesti iz Vodovoda i kanalizacije, u srijedu 15. srpnja, u vremenu od 8 do 13 sati, privremeno će biti prekinuta opskrba vodom potrošačima u Kaštel Gomilici i to u ulicama Kneza Branimira, Opatičin trg, Fra Fulgencija Bakotića, Karla Bakotića i Gomilišni kaštilac te u ulici Obala kralja Tomislava brojevi 1 i 3, kao i u Primorskoj ulici parni brojevi od 34 do 64 i neparni brojevi od 35 do 47.

IZVJEŠĆE NASTAVNOG ZAVODA
Od ukupnog obrađenih 214 testova sa područja Splitsko dalmatinske županije,  test samo jedne  osobe pokazao je prisustvo  covid infekcije, javili su iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, naglasivši da se osoba epidemiološki obrađuje kao i njeni kontakti.

Prema obavijesti iz HEP-a u utorak, 14. srpnja bez električne energije će biti potrošači u Rudinama i to na sat vremena od 10 do 11 sati zbog radova na mreži niskog napona. U istom vremenu, bez struje će biti i potrošači s područja Divulja u Kaštel Štafiliću, a obavljat će se radovi na kabelu niskog napona. Riječ je o planiranim radovima.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN ZBOG EPIDEMIOLOŠKIH MJERA, MASKE POŽELJNE
U okviru programa Kaštelanskog kulturnog ljeta u utorak, 14. srpnja s početkom u 20.30 sati u staroj crkvi svetog Jeronima u Kaštel Gomilici održat će se koncert pod nazivom „Večeri kod Svetog Jeronima“. Nastupit će hrvatski kvartet gitara kojeg čine  Zoran Dukić, Maroje Brčić, Petrit Ceku i Tvrtko Sarić. Ulaz je slobodan.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij