hren
 

Ove subote, 20.7., u Kaštel Gomilici, društvo Ribola u suradnji s Gradom Kaštela, otvara vrata novog
poslovno – društvenog centra, a svečano otvaranje započeti će u 8 sati ujutro.

FOLKLOR U KAMBELOVCU
Kulturno-umjetničko društvo ˝Ante Zaninović˝ već niz godina uspješno organizira međunarodni festival folklornih grupa. Do sada su njihovi gosti bili uspješna društva iz Poljske,Češke,Francuske, Italije, Makedonije,Rusije,Slovenije, Francuske,Španjolske ,Bugarske i Tuave  ali i niz kulturno-umjetničkih društava diljem Lijepe naše. Svake godine na pozornici se izmjeni preko 300 izvođača koji prikazuju svoje pjesme , plesove i nošnje.

Nakon što su vjernici župe u Kaštel Štafiliću nedavno proslavili Mladu misu don Pere Badrova, u nedjelju 21. srpnja, Mladu misu u župi Svetog Petra u Kaštel Novom održat će još jedan mladi svećenik iz Kaštela, don Vladimir Smoljo, a nekoliko dana uoči don Vladimirove Mlade mise, u župi Kaštel Novi, od četvrtka do subote, održat će se Trodnevnica.

Uredno smo ne ručali punjene paprike. Zapravo, nisu to bile baš punjene paprike, više same paprike. Ili ako ćemo iskreno, nisu to bile ni paprike...ili ako ćemo najiskrenije, nismo ni ručali...ali važna je dobra volja, pa smo gutali knedle i hvalili novi svršni zakon.

GLUMCI UDRUGE TJELESNIH INVALIDA
Dramska skupina Bubice, Udruge tjelesnih invalida Kaštela, ovog je utorka ispunila očekivanja publike, na pozornicu starosejskog brca donijela je vedro raspoloženje, smijeh i zabavu, izvevši predstavu “Naše ćakule“.

KAŠTELANI ISKALI GOSPIN ZAGOVOR
Gospa Karmelska ili Gospa od Karmela, blagdan koji se obilježava u uspomenu na zaštitu Majke Božje, koju je pružila nositeljima karmelskoga škapulara, tradicionalno je procesijama i misnim slavljima proslavljen i u dvije kaštelanske župe, Sv. Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu i Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću.

NOVA IMENOVANJA U NADBISKUPIJI
Prema dekretima splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, koji će biti na snazi od 19. kolovoza, utvrđena su razrješenja i imenovanja dijela svećenika koji djeluju na području Nadbiskupije, a prema njima nove župnike dobit će i dvije kaštelanske župe, u Kaštel Starom i Kaštel Štafiliću.

Prema informacijama iz HEP-a u srijedu, 17. srpnja, bez struje će biti dio potrošača u ulici Podstinice u Kaštel Gomilici i to u vremenu od 9 do 13 sati.

Dron je ponovo ometao zračni promet pa je zračna luka na Resniku danas bila ponovo zatvorena od 12.45 do 13.15 sati.

Grad kaštela u okviru Kaštelanskog kulturnog ljeta 2019. organizira na prostoru ispred Kaštilca u Kaštel Gomilici, u srijedu, 17.7. s početkom u 21 sat dramsku predstavu „Kumovi“, u izvedbi amaterskog kazališta “Mali princ” iz Omiša uz slobodan ulaz.

ŠTAFILIĆKA FEŠTA UŽEŽIN BLAGDANA
Bratovština Gospe od Karmela iz Kaštel Štafilića i ove je godine svojim sumještanima i gostima pripremila veselu feštu u čast Gospe od Karmela.

Kaštelanski festival i ove godine nudi dvije zanimljive glazbene večeri. Dosadašnjih godina su se u okviru prve večeri održavali koncerti izvođača čija je glazba obilježena Dalmacijom i Mediteranom.

Članovi dramske skupine „Bubice“ Udruge tjelesnih invalida Kaštela, predstavu „Naše ćakule“, održati će na brcu u Kaštel Starom, ovog utorka, 16. srpnja sa početkom u 21 sat.

PREDSTAVLJEN PROGRAM MANIFESTACIJE
Manifestacija ''Legenda o Miljenku i Dobrili'' i ove godine donosi bogat kulturni program koji će se od 1. do 8. kolovoza odvijati na lokacijama u Kaštel Lukšiću. Predstavljanje projekta u organizaciji Grada Kaštela Turističke zajednice Kaštela, održalo se u dvorcu Vitturi.

POSLA KO U PRIČI A NEDOSTAJE LJUDI
Protekle subote u zračnoj luci u Resniku otvoren je novi putnički terminal, koji je donio oko 30 tisuća metara četvornih novog prostora, u kojem će posla, kako dijelovi terminala budu u funkciji, biti za znatan broj osoba koje se bave poslovima čišćenja, čime se i dalje aktualizira stanje između privatne tvrtke IOS DUD , koja ima ugovor o poslovima čišćenja na ovom aeodromu  te čistačica zaposlenih u toj tvrtki.

IVO PERKUŠIĆ I FADO5
Svestrani glumac te odnedavno i ravnatelj Gradskog kazališta mladih u Splitu Ivo Perkušić, ove je nedjelje okupljenoj publici na brcu u Kaštel Kambelovcu podijelio pregršt emocija na koncertu pod nazivom „Fado Night“, kroz izvedbu cijelog niza glazbenih numera tradicionalne i moderne portugalske glazbe.

DESET TISUĆA KILOMETARA U  TRI TJEDNA
Nakon puta dugog 20 dana i prijeđenih 10150 km, lukšićki motoristi Ljubomir Omašić i Patrik Grgurić, vratili su se u Kaštela puni dojmova i novih iskustava. Njihov put na dva kotača, koji su proveli u sklopu projekta Zemljokrug, započeo je u drugoj polovini lipnja, a vodio ih je od Kaštela, preko Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Grčke, Turske, Gruzije i Armenije do Azerbajdžana te natrag.

PREDSTAVA U BOTANIČKOM VRTU
Na pozornicu Botaničkog vrta škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, u ponedjeljak, 15. srpnja u 20.30 sati, stižu članovi Gradskog kazališta – Scena Gorica i sa sobom donose predstavu za najmlađe „Tonka Bontonka“.

BUDITE DIO KAŠTELANSKE KALPSKE FEŠTE
Ovogodišnje Večeri dalmatinske pisme održat će se u subotu i nedjelju, 20. i 21. srpnja na poljani pored crkve Sv, Mihovila u Kaštel Kambelovcu u dvije večeri klapskih poslastica. I ove godine Portal grada Kaštela najsretnije od vas vodi na ovu kaštelansku klapsku feštu.

OBAVIJEST GRAĐANIMA KAŠTELA
CIAN d.o.o. Split obavještava građane Kaštela  o izvođenju radova adulticidne dezinsekcije komaraca na području grada u ponedjeljak i utorak, 15. i 16. srpnja. Dezinsekcija će se izvoditi prizemnom ULV metodom (sa vozila) s početkom u tri sata u noći. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika (kiša, vjetar) radovi će se odgoditi.