hren

PODACI IZ HRVATSKOG STOŽERA
Tijekom zadnja 24 sata, 2.082 obavljenih testiranja, zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 847, informacija je iz nacionalnog Stožera Civilne zaštite.

Opširnije...

Iako ovog puta, zbog sajma male brodogradnje te ostalih aktivnosti u svom okruženju, nisu uobičajeno čistili veću površinu podmorja, članovi PŠD Giričić iz Kaštel Gomilice ovog su vikenda očistili prostor svoje lučice i uklonili određenu količinu otpada s morskog dna.

Opširnije...

Zrakoplovi i putnici polako, ali sigurno vraćaju se u zračnu luku, u kojoj se do kraja vikenda očekuje deset tisuća putnika.

Opširnije...

ENGLESKA je pobijedila Hrvatsku 1:0 u prvom kolu skupine D Europskog prvenstva. Pobjednički pogodak zabio je Raheem Sterling.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 503 obrađena testa danas su 3 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 1 osoba je kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog i Kaštel Novog; Ulica Marina Studina, Ulica Grada Zaprešića, Put Blata (parni brojevi do broja 138 i neparni brojevi do 67), Ulica Bruna Bušića (parni brojevi od broja 64 i neparni brojevi od broja 39), Ulica biskupa Pavla Žanića (neparni brojevi od broja 1 do broja 7), Cesta pape Ivana Pavla ll. (neparni brojevi od broja 277 do 293) i  Ulica don Bare Poparića (parni brojevi od broja 14 do 40 i neparni brojevi od 3 do 9) i Ponikvice parni brojevi od broja 32 i neparni brojevi od broja 27) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 14.06.2021. (ponedjeljak) u vremenu od 10 do 17 sati.

Opširnije...

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za 13. lipnja upozorenje na grmljavinsko nevrijeme na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije.

Opširnije...

U Eko-etno selu Škopljanci u nedjelju se održava 29. Seoska olimpijada i borba bikova na terenima Bik Commercea u Radošiću.

Opširnije...

I dok je prije nekoliko desetljeća, za mnoge Kaštelane hotel Palace u Kaštel Starom, bio izvor sretnih trenutaka, danas bi se reklo, da „Kaštelani s hotelom Palace baš nemaju sreće“. I dok Kaštelani s nestrpljenjem očekuju prve radnike koji će krenuti u uređenje i obnovu hotela, dočekali su radnike, koji u zaštićenik spomenik parkovne arhitekture, koji se nalazi uokolo hotela, žele dovesti, ni manje ni više, nego balotalište.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 525 obrađenih testova danas je 9 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 5, Trilja 2, Gradca 1 i Šestanovca 1 osoba. 

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 125 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1128. Među njima je 408 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 35 pacijenata. Preminulo je 9 osoba.

Opširnije...

„Mrska osmorka“ Quentina Tarantina bio je film koji su zainteresirani mogli pogledati druge večeri Slow music festivala, a večeras na plažu Bilajka stiže mlada pjevačica Ana Opačak, koja će svojim nastupom zasigurno zagrijati srca publike.

Opširnije...

Iako dio građana Kaštela ima samo riječi hvale za djelatnost prikupljanja i odvoza otpada od strane tvrtke Zeleno i modro, drugi se, kojih je ipak manji broj, iz različitih razloga s tim ne slažu, a dio onih s „lošim iskustvima“ često se za pomoć obraćaju i Portalu grada Kaštela.

Kao jedan od primjera nezadovoljstva, jučer nam je stigla primjedba naše čitateljice o tome kako u ulici Ivana Vuletina u Kaštel Novom, več dva tjedna djelatnici tvrtke Zeleno i modro nisu odnijeli odvojeno prikupljeni papir i plastiku, a požalila se i na komunikaciju djelatnika na informacijama navedene tvrtke, s kojim je razgovarala o ovom problemu.

- Zeleno i modro na podrucju Kaštel Novoga već dva tjedna nije vozio papir i plastiku. Jutros sam ih zvala da pitam info zašto nisu vozili i kada planiraju, gospodin na infu mi je rekao da "ako mi se nakupilo neka sama odvezem u recillažno dvorište ili da čekam idući tjedan te da će proslijediti moj broj vozačima pa da njih pitam zašto ne voze". Tolerirati se uvijek može ako se upadne u gužvu, ali ovakav bezobrazluk prema korisnicima usluga koji ih uredno plaćaju po mom mišljenju nije dopustiv. A ovakav način obrazlaganja nepružanja usluge je ispod svake kritike – napisala nam je čitateljica i priložila fotografiju s punim spremnicima.

Zbog čega je došlo do navedenih problema pitali smo direktora Zeleno i modro Alena Lučića, koji se odmah ispričao svima, koji su možda, iz nekog razloga, imali određenih problema te nam je iscrpno objasnio zbog čega je došlo do situacije koju opisuje naša čitateljica.

- U Ulici don Ivana Vuletina  se obavljaju iskopi i blokirana je za promet.
Svi korisnici u ulicama u kojima su radovi obaviješteni su o privremenom načinu prikupljanja otpada, a to je putem vrećica za miješani komunalni otpad sa logom tvrtke Zeleno i modro, natpisom „miješani komunalni otpad“ i ključnim brojem tog otpada te već postojećim vrećicama za papir i plastiku.
U takvim ulicama kamion ne može prolaziti pa se otpad prikuplja na način da se vrećice sa otpadom ostave na dogovoreno mjesto u dane prikupljanja, a to mjesto je uglavnom početak ulice.
Privremeni način prikupljanja traje sve dok se radovi ne završe.

Zaprimili smo poziv korisnika iz Ulice don Ivana Vuletina i utvrdili smo da korisnik nije iznio svoj spremnik na gore navedeno uobičajeno mjesto.

Korisnika se prilikom razgovora obavijestilo o mogućnosti odlaganja otpada u reciklažnom dvorištu u svrhu opće popularizacije besplatnog korištenja reciklažnog dvorišta među našim korisnicima. Također, naš djelatnik, kako tvrdi,  rekao je da će on, djelatnik, pitati vozače zašto se nije odvezlo, što je i učinio.

Ponekad se zna dogoditi da se pojedinim korisnicima ne isprazne spremnici, a to je u 90 posto slučajeva iz razloga što korisnici nisu na vrijeme iznijeli spremnik na pražnjenje. Naime korisnici u dane pražnjenja trebaju do 7 sati ujutro iznijeti spremnik na javnu površinu ili iskazati nedvojbenu želju za pražnjenjem spremnika što je standard prikupljanja otpada – odgovorio nam je direktor Lučić ne samo na konkretno već i općenota pitanja o odvozu.

Direktor je također odmah reagirao i u praksi te su spremnici, o kojima je govorila naša čitateljica, vanredno ispražnjeni u manjem roku od 24 sata od primitka prijave.

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite u Regionalnom nastavnom centru civilne zaštite Split u Divuljama je u petak, 11. lipnja održana stožerna vježba zrakoplovne potrage i spašavanja ASAR 2021-2Tema vježbe bila je operativno djelovanje sustava zrakoplovne potrage i spašavanja u slučaju zrakoplovne nesreće na kopnu u priobalnom dijelu teritorija Republike Hrvatske (Splitsko-dalmatinska županija) kao nastavak na komunikacijsku vježbu „ASAR 2021 – 1“.

Opširnije...

Prema današnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 436 obrađenih testova danas je 12 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju i to iz Splita šest, Trogira dvije, Makarske, Omiša, Sinja i Ciste Provo po jedna osoba.

Opširnije...

Svečano otvaranje manifestacije Dani male brodogradnje i turističkih atrakcija, uz moto ''Po mjeri čovjeka'', upriličeno je ovog prijepodneva u Marini Kaštela. Uz brojne uzvanike iz političkog i javnog života, čin otvaranja pripao je dožupanu Splitsko-dalmatinske županije, Stipi Čogelji.

Opširnije...

Tijekom noći, sa subote na nedjelju na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  u vremenu od 23 do 6 sati ujutro,  provest će se policijska operativna akcija „Faktori rizika“: alkohol-brzina-pojas/kaciga-mobitel“.

Opširnije...

Na danas održanoj pres konferenciji nacionalnog Stožera Civilne zaštite šef Stožera Davor Božinović kazao je kako o nama ovisi kakva će nam biti zdravstvena i gospodarska slika u narednom razdoblju te najavio radno vrijeme ugostiteljskih objekata do ponoći i popuštanje mjera za prelazak granica.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1207. Među njima je 456 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 44 pacijenta. Preminulo je 13 osoba.

Opširnije...

U KAMBELOVCU UPALJENE SVIJEĆE I ODIGRANA PREDSTAVA BROD
Na inicijativu KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca članovi i pojedini vjernici ovog su se četvrtka na poseban način prisjetili tragedije koja je prije 28 godina pogodila stanovnike prijateljskog im grada Viteza u Bosni i Hercegovini, kada je dan nakon potpisanog primirja između HVO i Armije BIH, od minobacačke granate poginulo osmero djece.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij