hren

Na staru kaštelansku cestu i to dio preko Resnika do zračne luke već duže vrijeme upozoravaju građani, ali i turisti koji borave na tome području jer je cesta propala, s brojim je ulegnućima i izbočinama, a s obzirom da je bez pločnika, pješaci „lome noge“ po makadamu. No, prema svemu sudeći uskoro će i tome doći kraj, najavljena je rekonstrukcija toga dijela za koju su zadužene Hrvatske ceste, a radovi bi trebali početi iza turističke sezone.

Opširnije...

PREMINULO PET OSOBA
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 993 obrađena testa danas je 312 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju. Prema izvješću KBC-a Split preminulo je pet osoba; tri ženske osobe stare 80, 79 i 73 godine i dvije muške osobe stare 84 i 68 godina od kojih jedna s područja Brodsko-posavske županije. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

Među novooboljelima iz Splita ih je 109, Hvara pet, Imotskog sedam, Kaštela 30, Komiže dvije, Makarske 16, Omiša 11, Sinja 19, Solina 13, Supetra šest, Trilja dvije, Trogira 11, Visa dvije, Vrgorca četiri, Vrlike dvije, Baške Vode jedna, Brela jedna, Dugog Rata četiri, Dugopolja sedam, Gradca dvije, Hrvaca dvije, Jelse dvije, Klisa tri, Lovreća tri, Marine dvije, Muća jedna, Nerežišća dvije, Okruga četiri, Podbablja šest, Podgore dvije, Podstrane osam, Postira šest, Prgometa dvije, Prološca jedna, Segeta jedna, Sutivana dvije, Šestanovca jedna, Šolte tri, Tučepi tri, Zadvarja jedna, Zmijavaca jedna i Ciste Provo dvije osobe. 

Od ukupnog broja novooboljelih 221 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1874 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalaze se 167 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 15 osoba nalazi na respiratoru.

CJEPLJENO GOTOVO 540 TISUĆA OSOBA
U posljednja 24 sata zabilježeno je 2.627 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16.284. Među njima je 2.014 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 182 pacijenta. Preminulo je 37 osoba.

Opširnije...

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od početka pojave koronavirusa do danas je zabilježeno 39.812 slučajeva zaraze covidom-19, te je preminula ukupno 537 osoba, time je naša županija treća u Hrvatskoj po ukupnom broju zaraženih. S obzirom na epidemiološku situaciju, mnoge su mjere uvedene kako bi se smanjio, odnosno kontrolirao broj novozaraženih, a sukladno tome provode se ophodnje kako bi se kontroliralo poštivanje Odluka nacionalnog Stožera, kako u cijeloj županiji, tako i u Kaštelima.

Opširnije...

Dan nakon što je troje djelatnika kaštelanske podružnice Centra za socijalnu skrb napadnuto dok su obavljali svoj posao na terenu, nešto više se zna o samom slučaju pa tako i da je stručni tim sastavljen od socijalnog radnika, pravnice i psihologinje fizički napao 16-godišnjak nad kojim su vršili nadzor.

Opširnije...

S ciljem uključivanja nezaposlenih osoba u programe aktivacije na poslovima društveno korisnog
rada, a u sklopu provedbe mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za zapošljavanje u programima javnih radova, Grad Kaštela će primiti u radni odnos na određeno vrijeme od šest mjeseci 10 osoba na poslovima očuvanja i zaštite kulturne baštine i poslovima zaštite okoliša Grada Kaštela.

Opširnije...

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, nakon provedene zakonom propisane procedure, izdalo je Vodovodu i kanalizaciji Split (VIK) lokacijsku dozvolu za gradnju pročistača - uređaja za kondicioniranje vode za ljudsku potrošnju na izvorištu rijeke Jadro kod Solina.

Opširnije...

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem  pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, a činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 883 obrađena testa danas je 321 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 124, Hvara 7, Imotskog 4, Kaštela 38, Makarske 12, Omiša 11, Sinja 15, Solina 16, Starog Grada 1, Trilja 3, Trogira 13, Visa 1, Vrgorca 7, Vrlike 1, Bola 1, Baške Vode 5, Dicma 4, Dugog Rata 4, Dugopolja 1, Gradca 1, Jelse 1, Klisa 4, Lećevice 1, Lokvičića 1, Lovreća 1, Marine 5, Muća 1, Okruga 7, Otoka 3, Podbablja 3, Podgore 2, Podstrane 7, Primorskog Doca 2, Runovića 2, Segeta 3, Šestanovca 1, Tučepi 2, Zadvarja 1, Zagvozda 4 i Zmijavaca 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2698 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16053. Među njima su 2 003 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 186 pacijenata. Preminule su 44 osobe.

Opširnije...

Sada je već prilično vjerojatno, ovogodišnji travanj bit će prvi značajno hladniji mjesec od prosjeka nakon duže vremena. Sjeveroistočno visinsko strujanje se održava nad našim dijelom Europe već neko vrijeme, a čini se i da neće skoro završiti. Ipak, hladnoće kakve smo imali u prvom dijelu mjeseca više nisu na vidiku.
Kraj tjedna donosi više oblaka u odnosu na prethodne dane, no kiše će uglavnom biti malo.

Opširnije...

Odluka za organiziranje nastave za razdoblje od 12. travnja do 17. travnja 2021. godine na području Splitsko-dalmatinske županije produljuje se u istome obliku na razdoblje od dodatnih tjedan dana, od 19. travnja – 23. travnja javlja županijski Stožer Civilne zaštite.

Opširnije...

MOGUĆE OSTVARITI DO 50 TISUĆA NAMJENSKIH BESPOVRATNIH SREDSTAVA
Tek malo vremena ostalo je za prikupljanje dokumentacije gospodarstvenicima koji planiraju aplicirati za dodjelu potpora namijenjenih razvoju poduzetništva u ovoj godini, koje  bespovratno daje Grad Kaštela, s obzirom da je rok za podnošenje prijava 17. travnja, odnosno do ove subote.

Opširnije...

Policija je bjavila oglas za prijam u Prometnu jedinicu mladeži, za obavljanje poslova nadzora prometa u mirovanju i upravljanja prometom na raskrižjima na području Splita, Solina, Makarske, Podstrane, Omiša, Trogira, Okruga, Segeta, Marine, Supetra, Milne, Bola i Selca.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1238 obrađenih testova danas je 438 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 176, Hvara 6, Imotskog 10, Kaštela 34, Komiže 1, Makarske 21, Omiša 13, Sinja 15, Solina 16, Starog Grada 3, Supetra 19, Trilja 6, Trogira 19, Vrgorca 2, Vrlike 2, Bola 1, Dugog Rata 8, Dugopolja 2, Gradca 3, Hrvaca 5, Jelse 3, Klisa 1, Lokvičića 1, Lovreća 2, Marine 1, Muća 5, Nerežišća 1, Okruga 2, Otoka 1, Podbablja 6, Podgore 2, Podstrane 9, Postira 9, Prgometa 1, Primorskog Doca 2, Prološca 9, Pučišća 3, Runovića 5, Segeta 4, Selca 1, Sućurja 2, Sutivana 2, Tučepi 1, Zagvozda 1 i Zmijavaca 2 osobe.

Opširnije...

Spolije – zaboravljeni svjedoci civilizacijskog kontinuiteta u Kaštelimanaziv je projekta učenika SŠ „Braća Radić“ iz Kaštel Štafilića, odobrenog u okviru programa Čuvari baštine Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2927 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15307. Među njima je 1988 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 179 pacijenata. Preminule su 43 osobe.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog; Baranjska ulica, da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u petak, 16.04. u vremenu od 9 do 15 sati.

Opširnije...

Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine u ovom sazivu, održanoj ove srijede, županijski vijećnici, između ostalog, donijeli su i novu odluku o morskim plažama na kojima će se pratiti kakvoća mora tijekom ove godine, a prema kojoj će se uzorkovanje mora u Kaštelima i dalje vršiti na jedanaest službenih plaža.

Opširnije...

Od ukupno 1127 obrađenih testova danas je 385 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 102, Hvara 5, Imotskog 14, Kaštela 34, Komiže 1, Makarske 29, Omiša 10, Sinja 29, Solina 9, Starog Grada 2, Supetra 10, Trilja 6, Trogira 19, Vrgorca 24, Bola 1, Baške Vode 5, Brela 2, Dicma 2, Dugog Rata 6, Dugopolja 4, Hrvaca 1, Jelse 3, Klisa 3, Lokvičića 1, Lovreća 1, Marine 1, Milne 1, Muća 2, Nerežišća 2, Okruga 3, Otoka 3, Podbablja 8, Podstrane 4, Postira 3, Prgometa 1, Prološca 5,Pučišća 3, Runovića 6, Segeta 4, Selca 1, Sutivana 2, Tučepa 4, Zadvarja 2, Zagvozda 4 i Zmijavaca 3 osobe.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij