PREDSTAVLJANJE NEZAVISNE LISTE DR. JADRIJEVIĆA
- Tko je kriv za sadašnje loše stanje u Hrvatskoj? Krivo je uvijek istih 200 političara koji vladaju hrvatskom politikom već 20 godina. Dosta nam je lijevih i desnih, obojanih različitim bojama, koji ne znaju pokrenuti ovu zemlju i zato sam okupio ljude koji će im pokazati kako to učiniti – kazao je na predstavljanju Nezavisne liste dr. Stipislava Jadrijevića za 9. i 10. izbornu jedinicu, koje je upriličeno ovog utorka u dvorcu Vitturi, njen nositelj dr. Stipislav Jadrijević.

- Intencija mi je bila okupiti sposobne ljude koji su do sada nešto postigli u životu sa svojih deset prstiju, koji znaju i hoće pokrenuti ovu zemlju – objasnio je dr. Jadrijević te dodao kako će ljudi s ove liste odgovarati građanima, a ne strankama, a u svojim će radom u Saboru dokazati da se sve može kad se hoće.
Osim djelova programa Nezavisne liste dr. Jadrijevića, u kojima stoji da će se zalagati za zabranu kredita s valutnom klauzulom, zabranu prodaje prirodnih bogastava, besplatno studiranje onima koji redovno izvršavaju obveze, ulaganja u obnovljive izvore energije, uvođenje reda u poljoprivredne poticaje, poreznu reformu i hitnu inventuru u državi, na kaštelanskom predstavljanju kandidati su se posebno osvrnuli na zakon o golfu, prometnu povezanost, turizam, iseljenike i proizvodnju soli.

- Pelješki most treba nastaviti graditi, jer je to nacionalni interes, a ne tražiti alternativna rješenja kroz BiH. Taj most nije trošak nego ulaganje kojem će rezultat biti kvaliteta života, konkuretniji turizam i porast vrijednosti nekretnina – kazao je o ovoj temi dr. Jadrijević iznijevši svoje mišljenje kako se, da su posao izgradnje umjesto hrvatskih dobile strane tvrtke, ne bi sada govorilo da je on neisplativ.

Turizam, ribarstvo, sol i poljoprivreda glavni dalmatinski aduti

Kandidat ove liste u 9. izbornoj jedinici, građevinski poduzetnik  Mladen Ninčević u svom obraćanju osvrnuo se na gospodarski razvoj temeljen na turizmu, poljoprivredi i ribarstvu.

- Dalmatinska regija mora odrediti strategiju i načine na koje će je provesti i dati konkretna rješenja. Primjerice, već 20 godina slušamo kako turističku sezonu treba produžiti, međutim to se do danas nije dogodilo. Mi smatramo da se moraju izgraditi i ponuditi novi sadržaji koji će  privući u goste umirovljenike, poduzetnike ili razvijati zdravstveni turizam – kazao je Ninčević i kao primjer naveo izgradnju nekoliko desetaka golf terena na državnom zemljištu u Dalmaciji, ali i etažiranje hotela.

Dotakao se Ninčević i iseljenika te načina na koji bi isti mogli novac ulagati u Hrvatsku, dok je kandidat u 10. izbornoj jedinici Ivan Šimić, nagrađivani vlasnik patenta za novu tehnologiju  proizvodnje soli, predstavio projekt vjetrosolana po kojem Hrvatska ne bi više uvozila 90% svojih potreba za soli, a zaposlile bi se i tisuće ljudi.

Skupu se obratio i Ivica Glavan, sinjski gradonačelnik koji je na tu funkciju došao upravo s Nezavisne liste dr. Jadrijevića. U svom obraćanju Glavan je istaknuo kako u ovom trenutku hrvatskom čovjeku nedostaje samopouzdanja, a kaštelanska dogradonačelnica Marinka Parčina, četvrta na listi za 9. izbornu jedinicu naglasila je kako je ponosna što se nalazi na listi koju predvodi jedan veliki humanist, kirurg-transplatolog i voditelj hitne abdominalne službe Kliničke bolnice Merkur, a koju čine mladi i sposobni ljudi.
Na kraju skupa dr. Stipislav Jadrijević odgovarao je na pitanja nazočnih pa je tako na pitanje ekologinje Ivne Bućan o spaljivanju otpada u Cemexovim tvornicama u okruženju, odgovorio kako je ova lista prvenstveno za poslove koji otvaraju nova radnih mjesta, za ukidanje prostornih planova zbog kojih investicije ne dolaze, a da o spalionici otpada svoja saznanja i mišljenja trebaju reći stručnjaci i lokalna zajednica.

- Ono što izjašnjavanjem ili na referendumu odluči lokalna zajednica, ja sam za lokalnu zajednicu – kazao je na kraju dr. Jadrijević, koji je na pitanje o mogućem koaliranju odgovorio kako će eventualno koalirati s onime tko u potpunosti prihvati njihov Program, koji za kandidate s ove liste predstavlja svojevrsnu Bibliju.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)