hren

NA SKUPU HDZ-A I HGS-A
Kandidate HDZ-ove i HGS-ove liste za 9. izbornu jedinicu, predvođene premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosorom, ove su nedjelje na rivi u Kaštel Sućurcu, pozdravili brojni članovi i simpatizeri u Kaštelima, koji su im došli dati podršku pred predstojeće parlamentarne izbore.

- Vi ste jamstvo da će se iznenaditi svi oni koji su već proslavili svoju pobjedu na ovim izborima, popili brda šampanjca pa pijani vrludaju po cestama, jer ćemo pokazati snagu HDZ-a, stranke koja se uvijek borila za hrvatske interese. Izađite na izbore, dovedite vašu rodbinu, objasnite prijateljima i poznanicima temeljne razlike između HDZ-a i onoga što radi tzv. Kukuriku koalicija – poručila je Kosor i nekoliko puta napomenula kako HDZ u ove izbore ide s otvorenim i jasnim programom u kojem stoji da neće biti novih poreza, da će se čuvati mirovine, obitelji, dostojanstvo hrvatskih branitelja te na kakav će se način smanjiti deficit i smanjiti dug, dok njihovi protivnici tvrde da imaju programe, ali o njima ne govore, jer nitko za njih ne bi glasao.

- U ovom trenutku odlučuje se kuda ide Hrvatska. Ono što jasno stoji u našem programu je činjenica da ne želimo Jugosferu dok na drugoj strani Vesna Pusić kaže da treba povući tužbu protiv Srbije. Mi kažemo da nema povlačenja tužbe jer nisu rješena temeljna pitanja poput onoga da mi i dalje tražimo 999 hrvatskih branitelja i civila nestalih i ubijenih 91. i 92. godine – kazala je Kosor najavljujući da će ovu izbornu pobjedu posvetiti najzaslužnijima za slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku, a to su dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji.

U svom govoru predsjednica HDZ-a osvrnula se i na to kako je izgledala Hrvatska nakon jednog mandata pod vodstvom SDP-a i koalicije.

- Za vrijeme svoje vladavine ponizili su hrvatske branitelje, smanjili su rodiljne naknade i ponizili majke, žene i mlade obitelji. U trenutku kada su odlazili s vlasti, iako nije bilo svjetske krize, ostavili su 320 tisuća nezaposlenih, oni su bili ti koji su prodali ključnih 25% plus jednu dionicu Ine za 505 milijuna dolara, a iako se hvale da je BDP porastao za nekoliko posto, isti toliki im je bio deficit. I danas Linić najavljuje prodaju hrvatske elektroprivrede, a mi kažemo dok je HDZ na vlasti prodaje nacionalnih bogastava neće biti – kategorički je izjavila Kosor.

Kao jedan od uspjeha HDZ-a, posebno od srpnja 2009. godine, kada je preuzela premijersku palicu, Kosor navodi završetak pregovora za ulazak u EU, unatoč što su je proglašavali nesposobnom i odricali joj pravo da može bilo što raditi u vanjskoj politici.

- S ponosom mogu reći da 9. prosinca u 9.30 sati u Bruselexu započinje ceremonija potpisivanja pristupnih ugovora, koje ću potpisati naliv perom koje sam lani dobila od Svetog oca te pokazati da će Hrvatska čuvati svoje kršćanske korjene i ono što je Hrvatska stoljećima bila.

Uz skandiranje Jadranki Kosor i na spomen imena prvog predsjednika Franje Tuđmana, okupljeni građani na sućuračkoj rivi, srdačno su i gromoglasnim pljeskom pozdravili u nedjelju i kandidate s izborne liste, posebno Nevenku Bečić te  Antu Sanadera, župana Splitsko-dalmatinske županije i 4. na listi HDZ-a i HGS-a, koji je  pozvao građane da daju svoj glas ovoj koaliciji koja je izvršila obećanje i dovela Hrvatsku kući, u Europsku uniju.

- Kada su drugi govorili: ma kakvi pregovori i ulazak u EU, samo su premijerka Kosor i naša stranka govorili kako ćemo završiti pregovore pa su nas ismijavali, a neki visoki dužnosnici su nam rekli kako ćemo odgovarati i politički ako to ne napravimo do lipnja. Naša je predsjednica izvršila obećanje, zatvorila pregovore i uvela nas u EU – zaključio je Sanader.


KOMENTARI: