U SPLITU I ZAGREBU VODE PULJAK I TOMAŠEVIĆ
U 19 sati zatvorena su birališta današnjeg, drugog kruga lokalnih izbora, Do 20.40 sati u Splitsko-dalmatinskoj županiji obrađeno je 67,38 posto biračkih mjesta u izborima za župana ove županije, a u značajnom vodstvu je kandidat HDZ-a Blaženko Boban, koji će očito biti ponovo prvi čovjek Splitsko-dalmatinske županije

.Do 20.40 sati Bobanu je glas u županiji dalo 51.695 birača, a njegovom protukandidatu Ranku Ostojiću iz SDP-a povjerenje je ukazalo 35.243 građana s pravom glasa.

Kaštela su i ovaj put, više glasova, na obrađenim biračkim mjestima dali Blaženku Bobanu.

Zanimljivo je bilo pratiti i prva izvješća o rezultatima u dva najveća grada, Zagrebu i Splitu, koji su glasovali za gradonačelnike.

U Splitu je kandidat stranke Centar Ivica Puljak, na 60,12 posto obrađenih biračkih mjesta do 20.40 sati, osvojio 20.148  glasova, dok je za kandidata HDZ-a Vicu Mihanovića glasovalo 13.087 građana.

Na 90.60 posto obrađenih biračkih mjesta u Zagrebu u vodstvu, koje se ne može stići niti u teoriji, je kandidat Možemo Tomislav Tomašević sa skoro 194 tisuće glasova, dok je Škoro ostao na približno pola Tomaševićevih glasova.birača.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)