HDZ POBJEDNIK LOKALNIH IZBORA
Prema prvim neslužbenih rezultatima, HDZ-e je pobjednik lokalnih izbora u Kaštelima. Naredne četiri godine Grad će i dalje voditi Denis Ivanović koji je sa 57.17% osvojenih glasova pobijedio protukandidate Nikšu Tranfića i Draška Kuliša. Tranfić je dobio povjerenje 24.68%, a Kuliš 12.63% glasova kaštelanskih birača.

- Zadovoljan sam sa ostvarenim rezultatom da možemo nastavit graditi i naredne četiri godine sve one projekte koje smo započeli i koje smo planirali. Dobra okolnost je što imamo svoju većinu u Gradskom vijeću i što ćemo moći nesmetano provoditi sve svoje projekte. Čestitam i svim ostalim vijećnicima koji su izabrani u Gradsko vijeće i nadam se da ćemo imati korektnu suradnju – u pobjedničkom govoru kazao je novi-stari gradonačelnik Denis Ivanović koji se zahvalio svim građanima koji su izišli na izbore bez obzira za koga su glasali.

Izjavu smo dobili i od Mostovog kandidata Nikše Tranfića - Prema rezultatima dobio sam oko 25 posto za gradonačelnika, dobili smo i dva mandata u Gradskom vijeću i to je dobar rezultat s obzirom da smo počeli raditi tek prije dva mjeseca. Bit ćemo konstruktivna oporba i nadam se dobroj suradnji u Vijeću.

- Najprije bih čestitao Denisu Ivanoviću na pobjedi. S obzirom na malu izlaznost od 33 posto i činjenicu da smo prvi put na izborima, prezadovoljni smo s rezultatima. U Vijeću ćemo podržati sve sve ono što se predloži a na dobrobit građana grada, bez obzira od koje stranke dolazi. Bit ćemo konstruktivni gdje god budemo mogli – kazao nam je Draško Kuliš iz Domovinskog pokreta.

HDZ-u većina i u Gradskom vijeću

Na 21 biračko mjesto, koliko ih ima u Kaštelima, na lokalne izbore je izišlo 32.6% birača, što je u odnosu na prošle lokalne izbore, svega jedan posto veća izlaznost.

Prema glasovima birača u Gradsko vijeće grada Kaštela, uz HDZ-ove kandidate koji su dobili 44.18% glasova te time osvojili premoć u Gradskom vijeću, ulaze Nezavisna lista Josipa Berketa sa 12.17%, koalicija Domovinskog pokreta i HSP-a sa 12.16%, Most sa 11.69%, Akcija mladih sa 7.88% te SDP sa 6.87% osvojenih glasova.

Time će u Gradskom vijeću imati:

HDZ – 11 vijećnika
Nezavisna lista Josip Berket – 3 vijećnika
Koalicija Domovinskog pokreta i HSP-a – 3 vijećnika
Most – 2 vijećnika
Akcija mladih – 1 vijećnika
SDP – 1 vijećnika
HSS – bez vijećnika

Rezultati iz županije

Prema podacima iz Splitsko-dalmatinske županije, nakon obrađenih 98,68%biračkih mjesta najveći postotak glasova za župana dobili su:
Blaženko Boban sa 39.53%,
Ranko Ostojić 17.44%,
Ante Pranić 14.78%,
Ivica Kukavica 11.15%,
Mate Šimundić 7.84%,
Toni Jurišić-Sokić 4.77%.

Županijska skupština:

HDZ, HSP 32,91%
MOST 14,30%
SDP 11,86%
NLM, PAMETNO ZA SPLIT I DALMACIJU, HSLS 10,11%
CENTAR 8,65%
HGS 8,40%
DP 7,00%
KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA TOMISLAV MAMIĆ 2,88%
ALTERNATIVA, AM - 1,63%
HDS, HSS - SR, SU 1,32%
RF, SRP 0,87%

Detaljne rezultate iz svih kaštelanskih biračkih mjesta pogledajte u OVOJ TABLICI...

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)