Dosadašnji gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović danas je predstavljen kao kandidat za gradonačelnika u ime HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima. Budućeg mandatara je najavio Ivan Udovičić, predsjednik kaštelanskog ogranka HDZ-a na održanoj tiskovnoj konferenciji u Đardinu u Kaštel Starom uz kojeg su bili Grgica Benutić, Jadranka Matok Bosančić te predstavnici mladeži HDZ-a, kao i sam kandidat Denis Ivanović.

- Hrvatska demokratska zajednica i Gradski odbor su podržali dosadašnjeg gradonačelnika Denisa Ivanovića za budućeg mandatara. Ne treba trošiti previše riječi o onome, što smo radili zadnje četiri godine, a sam rezultat toga rada upravo je i na neki način, bio putokaz u određivanju još jednog mandata kojeg smo dali Denisu kao novom kandidatu za gradonačelnika. Mislimo da su sve one zadaće, o kojima smo govorili prije četiri godine, a koje su se našle pred njim, da su manje više odrađene. Prvenstveno kad je u pitanju komunalna infrastruktura u gradu Kaštelima, kad je u pitanju uređenje riva  i obala, dječjih igrališta i površina i svega onoga što smo bili prije četiri godine rekli i obećali našim građanima da ćemo napraviti i iza toga stranka apsolutno stoji. S toga podržavamo kandidata Ivanovića i ja vjerujem da ćemo sa istim takvim žarom i takvom perspektivom nastaviti i naredne četiri godine – kazao je Udovičić.

Udovičić je napomenuo da vjeruje da će građani dati podršku njihovom kandidatu, jer kako je kazao, vjeruje da je to najbolji put i najbolji poziv da se i ovaj put izađe na lokalne izbore u gradu Kaštela.

- Izlazak na izbore, njihov je pokazatelj koliko su zadovoljni sa onim što smo radili. Ja vjerujem da je to poziv i nama da nastavimo dobru suradnju i da je Hrvatska demokratska zajednica u Kaštelima, 90 posto mandata odradila i dobila izbore, upravo iz razloga što smo bili i skromni, ponizni, ali i svaki put ono što smo obećali smo odrađivali. Vjerujem da takav rezultat neće izostati i na ovim sljedećim izborima – zaključio je Udovičić.

Denis Ivanović tom se prilikom zahvalio stranci koja ga je još jedan put istaknula za kandidata za gradonačelnika, ali se zahvalio i medijima koji su pratili njegov rad protekle četiri godine, kako je kazao, kao korektni vjesnici prema građanima, i svim građanima koji su podržavali njihove projekte.

- Ono što mogu kratko reći o programu je svakako da ćemo nastaviti i dalje s velikim projektima koje smo pokrenuli u ovom mandatu, prije svega ono što su naši građani više iščekivali je vodoopskrba i kanalizacija. S tom pričom se duboko krenulo, tu priču ćemo dovršiti do kraja 2023. godine kao što smo i najavili. S druge strane dosta smo se pozabavili sa obalom, već smo dio obale napravili, neki projekti su trenutno u izradi već smo ih prezentirali javnosti i ja vjerujem, prvenstveno što se tiče područja Kaštel Starog i Kaštel Novog da će se do kraja 2021. godine krenut u izgradnju ove rive. Ono čemu smo se dosta posvetili su mladi, djeca i demografija. Tu smo imali niz mjera, niz pomoći, tim putem ćemo nastaviti i dalje. Napravili smo nekoliko dječjih igrališta, rekreativnih centara i sigurno da ćemo se u tome smjeru i dalje bazirati – kazao je Ivanović i najavio projekte koji su u planu u sljedećem mandatu.

- Za naredni mandat, što se tiče mladih, pripremamo dokumentaciju za izgradnju gimnazije na području grada Kaštela na lokaciji u Kaštel Lukšiću, na takozvanoj lukšićkoj njivi iza spomenika predsjednika Tuđmana. To je priča koju ćemo sigurno odraditi kroz fondove Europske unije u narednom financijskom razdoblju. Moram naglasiti i da su velike potrebe grada izgradnja parkinga, pogotovo što se tiče donjih Kaštela. Na Plavom jadranu ćemo raditi više etažni parking, a u sklopu toga svega imamo u planu napraviti tržnicu i ribarnicu. Planirana je i gradnja centralne gradske knjižnice za donja Kaštela sa multimedijalnom dvoranom. Mislim da kao grad rastemo i demografski, rastemo infrastrukturno i to su sve one potrebe koje moramo ispuniti – zaključio je Ivanović.

Dodajmo, kako Gradski odbor HDZ-a ovom prilikom nije predstavio liste kandidata za Gradsko vijeće i kandidata za dogradonačelničko mjesto, no prema riječima Udovičića bit će to imena koja su do sada manje više već poznata te da neće biti nekih većih promjena.

 

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)