hren

SLUŽBENI REZULTATI
Uz svoje predstavnike za gradska i općinska vijeća, građani Hrvatske u prvom krugu lokalnih izbora izabrali su i svoje predstavnike u županijskim skupštinama pa tako i 51 predstavnika u Županijsku skupštinu Splisko – dalmatinske županije.

Svoje mjesto u Županijskoj skupštini, na ovim je izborima željelo osigurati 11 kandidacijskih lista, no izborni prag uspjelo je prijeći pet lista i to koalicijska lista HDZ i HSS, kojoj je nositelj Blaženko Boban, lista Mosta, nositelja Mira Bulja, koalicija SDP i HNS,kojoj je nositelj Arsen Bauk te liste HGS, nositelja Željka Keruma i Pametno, nositeljice Marijane Puljak.

HDZ i HSS osvojili su 22 mandata, Mostovcima je pripalo deset mjesta u Skupštini, SDP I HNS imat će osam predstavnika, Kerumova stranka sedam mjesta, a Pametno će u Županijskoj skupštini biti zastupljeno s četiri mandata.

Među osobama koje će građane zastupati u Županijskoj skupštini Splitsko – dalmatinske županije, nalazi se i nekoliko Kaštelana.

Tu su Ante Sanader i Jozo Vidić s liste HDZ-a i HSS-a, Josip Berket na listi Mosta, Matko Kuzmanić s liste SDP-a i HNS-a te Igor Skoko sa liste Pametno.

No tko će točno predstavljati Kaštelane u Šupanijskoj skupštini ostaje za vidjeti nakon konstituiranja tog tijela jer svaka kandidacijska lista političkih stranaka ili nezavisna lista, zadržavaju pravo promjene redoslijeda na listi, što je u najčešćem broju slučajeva rezultat obavljanja pojedinih funkcija ili dužnosti, nespojivih s radom Županijske skupštine.

Cijelu listu izabranih članova Županijske skupštine možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij