NETKO VIŠE, NETKO MANJE ZADOVOLJAN
Rezultati koje su kandidati za gradonačelnike i kandidacijske liste postigli na ovim lokalnim izborima u Kaštelima, tek su u pojedinim slučajevima kod  kandidata izazvali nezadovoljstvo, posebno činjenica da se na izbore odazvala tek trećina građana s pravom na glasovanje.

- Ovim putem zahvaljujem svim građankama i građanima Kaštela na ukazanom povjerenju da u naredne četiri godine obnašam dužnost gradonačelnika Kaštela. To povjerenje ću opravdati, a odmah po stupanju na dužnost, krenut ću s realizacijom projekata i ciljeva mog predizbornog programa.
Pred mojim timom je puno rada i truda, ali vjerujem da ništa neće biti teško, a sve u cilju bolje sadašnjosti i svijetle budućnosti  grada i svih njegovih stanovnika . Kao predsjednik Gradskog vijeća uvijek sam bio otvoren za suradnju sa svim drugim političkim opcijama te na usluzi građanima. Takav ću ostati i dalje i moji sugrađani u meni će imati partnera i suradnika, a ne samo osobu koja vodi grad.
Ujedno se zahvaljujem i mojim protukandidatima na fer i korektnoj izbornoj utakmici, čestitam im na vrlo dobrim rezultatima, a svim listama čestitam ulazak u Gradsko vijeće, gdje će svi zajedno zastupati interese Kaštelana i Kaštela.
Posebne zahvale idu na adrese mojih stranačkih kolega i simpatizera, na podršci u mom dosadašnjem radu i kampanji, kao i mojim zamjenicima Jadranki Matok Bosan.ić i Grgici Benutiću  – izjavio je nakon završenog prebrojavanja glasova, budući kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, ujedno izrazivši zadovoljstvom i rezultatom po kojem će HDZ u suradnji s HSS-om imati 13 vijećnika u Gradskom vijeću.


Denis Ivanović, Milija Baldić Lukšić i Matko Kuzmanić

- Žao mi je što je izlaznost na birališta bila slaba, jer bi u protivnom vjerojatno i rezultati bili nešto drugačiji.  Ja poštujem volju građana i novom vodstvu grada čestitam na ostvarenom rezultatu. Svima koji su meni kao kandidatkinji i Listi nositelja Josipa Berketa dali svoj glas i dali nam povjerenje da ih zastupamo naredne četiri godine, od srca zahvaljujem i mogu obećati da ćemo u Gradskom vijeću biti konstruktivna oporba -  bila je izjava Ivanovićeve protukandidatkinje s Berketove nezavisne liste, Milije Baldić Lukšić.

- Nismo u potpunosti zadovoljni, očekivali smo više, iako sam kao kandidat za gradonačelnika dobio 2 tisuće glasova što je više nego su ostvarile moje stranačke kolege na prošlim izborima, kao i onima prije osam godina.  Brojem vijećnika ostvarili smo rezultat bolji nego prije četiri godine pa ćemo u novom sazivu Gradskog vijeća imati četiri umjesto tri  vijećnika. Čestitam pobjednicima, novom gradonačelniku i njegovim zamjenicima, kao i svim listama kojima su građani ukazali povjerenje da ih u narednom mandatu  zastupaju u kaštelanskom predstavničkom tijelu - komentirao  je rezultate Matko Kuzmanić, predsjednik SDP-a Kaštela.


Ivan Gotovac, Ana Ljubica i Željan Jurlin

- Iako je moglo biti i bolje, jednim vijećnikom smo zadovoljni. Zahvaljujem svima koji su nam dali glas, ali i onima koji nisu. U Gradskom vijeću nećemo zastupati ničije sitne privatne interese već ćemo zastupati interese građana i grada. Ovom prigodom upućujem iskrene čestitke novom gradonačelniku Denisu Ivanoviću, kao i svim vijećnicima koji će činiti novi saziv Gradskog vijeća i na kojima će biti odgovornost za razvoj Kaštela  – kratko nam je kazao nositelj Liste grupe birača Ivan Gotovac.

- Zahvaljujem svim članovima stranke, kandidatima s naše iste, simpatizerima i svim građanima koji su nas podržali. Kao što smo već nekoliko puta napomenuli i prije rezultata imali smo razloga za zadovoljstvo jer smo uspjeli ujediniti pravaške opcije u Kaštelima i uhvatiti se uspješno u koštac s uspješnim povratkom pravaštva na kaštelansku političku scenu. Osvajanjem jednog vijećničkog mandata naše je zadovoljstvo dvostruko, no razočaran sam slabim odazivom birača, kao i činjenicom da građani rijetko prepoznaju pozitivan i volonterski politički aktivizam.
Drago mi je što HSP uspješno stvara preduvjete za uvjete. Prilika je ovo da pobjednicima i svima čiji će se predstavnici naći u Gradskom vijeću, čestitam u ime stranke i svoje osobno ime – poručio je Željan Jurlin iz HSP-a.

- Prije svega željela bih zahvaliti svim našim simpatizerima i glasačima koji su nam ukazali povjerenje. Obećajem da ćemo to povjerenje i opravdati te kako smo i najavili u kampanji, da ćemo biti glas naroda u Vijeću. Posebna zahvala ide mojim suborcima iz stranke jer bez njih ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Ovo je naša prva mala pobjeda, ali budući da smo mladi, mislim da je vrijeme na našoj strani te da bi za četiri godine moglo biti i većih iznenađenja.
Ujedno, budite uvjereni, sjednice Gradskog vijeća će svakako biti zanimljive . zaključila je nositeljica liste Akcije mladih, Ana Ljubica.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

RECIKLAŽNO DVORIŠTE
Ne znate gdje s otpadom?
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij