RAZGOVOR S DENISOM IVANOVIĆEM
Donosimo intervju HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Kaštela, Denisa Ivanovića, u kojem odgovara na pitanja uoči lokalnih izbora, o svom dosadašnjem radu i budućim ciljevima.

Posljednje četiri godine bili ste predsjednik Gradskog vijeća Kaštela. Jeste li zadovoljni odrađenim mandatom?

Jesam, jer sam bio dio tima koji je prije četiri godine započeo s projektima i rezultati toga rada danas su vidljivi. Ponosan sam što sam kao pokretač promjena utjecao na smjer i grad kakav stvaramo i upravo zato sam želio i nastaviti s radom. Takvo iskustvo u Gradskom vijeću je neprocjenjivo, jer je predstavničko tijelo Grada, birano od sugrađana koji očekuju da radimo na za njihovu dobrobit. U ovom sazivu smo odradili 29 redovnih i tri tematske sjednice vijeća,  grad je funkcionirao na visokoj razini, a istovremeno smo željeli na vrijeme riješiti probleme koji su se isticali, većinom kroz vijećnička pitanja. Možda sam subjektivan, ali suradnja sa svim vijećnicima je bila jako dobra.

Kakav je bio odnos s izvršnom vlasti, odnosno gradonačelnikom Ivanom Udovičićem i čelnicima Gradske uprave?

Gradonačelniku Ivanu Udovičiću zahvaljujem na svemu što je napravio za naš grad. Sa svojim suradnicima je realizirao i pokrenuo važne projekte za Kaštela, a u tom smjeru išao je i naš predizborni program koji se temelji na ravnomjernom razvoju grada u društvenom, kulturnom i infrastrukturnom smislu. Nadam se kako su iza nas krizna vremena, kako u društvenom, tako i u gospodarskom djelovanju. Unatoč teškim vremenima dinamiku razvoja našega grada zadržali smo na višoj razini, ali moramo težiti da bude još i bolja.

Koji su najvažniji projekti koje ste uspjeli realizirati kroz svoj mandat?

U zadnjih nekoliko godina grad se proširio, a naglim rastom stanovništva porasle su i poteškoće. Zato najveće napore moramo i dalje ulagati u infrastrukturu, osigurati vodu, kanalizaciju, vrtiće i škole. Područje Raduna i Lukšića, te naselja iznad magistrale su dobila vodu, a upravo je započela izgradnja vodoopskrbne mreže za stanovništvo u Gomilici, Kambelovcu i dijelu Sućurca. Strategija upravljanja gradskom imovinom donesena je na zadnjoj sjednici ovog saziva Gradskog vijeća čime je napokon sva gradska imovina stavljena na jedno mjesto i zna se što je u vlasništvu Grada. Krajem 2016. godine smo donijeli Odluku da Gradsko vijeće može osloboditi s 50 posto komunalnog doprinosa određenu pravnu osobu koja dolazi s proizvodnjom u Kaštela. Cilj nam je privući investitore i povećati zaposlenost! Isto tako, svake godine obaramo rekorde kad su u pitanju turistički dolasci. Prošle su godine Kaštela ostvarila povećanje broja dolazaka i noćenja za skoro 50 posto, pa želimo iskoristiti naše kapacitete s projektima kao što je 'Perpetum Baštine', dvorac i uljara Cambi čija je ukupna vrijednost gotovo 5,5 milijuna kuna. Puno se radi na poticanju  mladih da ostanu raditi i živjeti u Kaštelima i to je put koji želim nastaviti. Za Kaštela u kojima je ugodno živjeti.

U Kaštelima ste poznati po svom humanitarnom radu. Pokrenuli ste brojne akcije, pomažete starima i nemoćnima, beskućnicima.

To nije nešto što volim isticati, ali se mora govoriti o onima kojima je pomoć najpotrebnija. Prije četrnaest godina sa svojim prijateljima sam osnovao udrugu Sveti Jeronim s kojom smo organizirali niz humanitarnih akcija za pomoć najugroženijima. Upravo je pri kraju uređenje doma osmočlane obitelji Tuzlak u Kaštel Starom. Odrasli članovi obitelji nezaposleni su, otac je bolestan i nesposoban za rad, a život im se odvijao u stambenom prostoru bez kuhinje, kupaonice, namještaja, s lošim krovištem... Zahvaljujem građanima i poduzetnicima koji su se uključili i tako pomogli ovoj obitelji da imaju svoj dom. Ponosan sam na članove udruge i svoje Kaštelane koji imaju veliko srce i takav rad je za mene najveće zadovoljstvo.

U politici ste aktivni, sudjelujete u radu udruge, odlazite svaki dan na posao, otac ste troje djece, a u slobodno vrijeme čak i pjevate, od klape sv. Jeronim do crkvenog zbora. Imate li dovoljno vremena za sve?

Mlad sam, imam volje i snage za raditi i činiti dobro, a jednako tako svoje slobodno vrijeme provoditi s obitelji, djecom i suprugom te svojim prijateljima s kojima pjevam. Ponekad je naporno, ali da se… Ključ je u dobroj organizaciji.

Kandidat ste za budućeg gradonačelnika Kaštela ispred Hrvatske demokratske zajednice. Vjerujete li da ćete postati novi gradonačelnik?

Izuzetno sam ponosan što su me i stranka, ali posebno gradonačelnik Udovičić predložili za kandidata za gradonačelnika Kaštela. Svjestan sam odgovornosti koju ovaj posao donosi, ali i potrebe da nastavimo s poslom: ostvarivati projekte, poboljšavati infrastrukturu, komunalije, a time i standard građana. Iako je velik posao napravljen u protekle četiri godine, Kaštela moraju nastaviti snažno u ostvarivanje kapitalnih projekata. Imam iskustvo, tim i znam kako angažirati zajednicu. Po pobjedu idem s mladim kandidatima, poletnim, vrijednim i kreativnim ljudima. Kandidati za dogradonačelnike su dr. med. Jadranka Bosančić i dipl. ing. morskog ribarstva Grgica Benutić, već dugo godina uspješni stručnjaci, aktivni u područjima kojima se bave i zajedno ćemo završiti poslove, pokrenuti nove projekte i ostvariti još bolje rezultate i mogućnosti za sve.

Na čemu će se temeljiti vaš rad u iduće četiri godine?

Vrlo jasno, na ključnim ciljevima koji će našem gradu dati novu snagu te omogućiti kvalitetniji život svih naših građana. Od modernog sustava kanalizacije i rješavanja pitanja vode do boljih turističkih perspektiva i projekata u gospodarstvu i turizmu. U prvom redu to su kanalizacija i vodoopskrba. Vodoopskrba Lukšić – Radun je skoro potpuno pokrivena i sada radimo na vodoopskrbi Gomilice. U suradnji s Eko agencijom radimo na kanalizaciji, a kompletna sredstva su osigurana za dio od obale do magistrale. Najviše treba raditi na tome da se što više ulica priključi na kanalizaciju. Uredit ćemo rivu, sportsko-komercijalnu luku u Kaštel Starom te obalu prema Štafiliću. Osigurana su sredstva za dokumentaciju za rivu u Kaštel Sućurcu. Obogatit ćemo ponudu novim doživljajima u Kaštelima: Kreativnim proljećem, Ulicom Kaštelanskog crljenka... Sanacijom kula Kaštilac, Nehaj, Kambi i Rušinac razvit ćemo cjelovitu turističku infrastrukturu i novu, bogatiju priču o Kaštelima. Sve to donijet će još bolje turističke rezultate. Želim stvoriti prilike za mlade u ostvarenju svojih poduzetničkih ideja i pomoći mlade tvrtke. I dalje ćemo skrbiti za našu djecu i mlade i ostati u samom vrhu gradova koji ulažu u djecu i obrazovanje. Osim za umirovljenike, uvodimo božićnice i za nezaposlene i time stvaramo grad jednakih prilika i mogućnosti za sve. Svi zajedno moramo imati isti cilj, a to je napredak Kaštela i stvaranje novih mogućnosti.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

RECIKLAŽNO DVORIŠTE
Ne znate gdje s otpadom?
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij