RED GLAZBE, RED IZBORA
Predizbornim skupom u Kaštel Starom i koncertom Emine Arapović, kandidatkinja za gradonačelnicu Milija Baldić Lukšić te Nezavisna lista nositelja Josipa Berketa, privode kraju ovu predizbornu kampanju te su pozvali Kaštelane da u nedjelju izađu na izbore i odluče prema svojoj savjesti, no izrazili su nadu, kako će upravo njima otići najveći broj glasova Kaštelana.

Kaštelanska pjevačica Emina Arapović na početku večeri „zagrijala“  je okupljene Kaštelane, a potom je na binu izašao nositelj Nezavisne liste Josip Berket i njegovi suradnici.

- Hvala svima koji ste nas večeras došli podržati, vidim da je najviše onih koji su uz nas bili prije osam i prije četiri godine i od srca vam hvala na podršci. Odlučili smo na ovim izborima malo izmišati karte i građanima Kaštela ponuditi jednu drugačiju opciju s našom Nezavisnom listom i u suradnji s Mostom. Miliju Baldić Lukšić sam „uvalio u kašetu brokava“ ako pobjedi, a izgleda da će pobijediti pa joj se duboko ispričavam – kazao je u uvodu Josip Berket, ujedno predstavivši kandidate za zamjenika gradonačelnika Marinka Kovačeva i Gorana Samardžića.

- Ljudi često kažu kako Berket nije izašao na ove izbore, ali vas lažu, jer je Berket izašao na izbore sa listom, samo smo karte malo drugačije promišali – ustvrdio je u nastavku Berket navodeći da se u lokalnoj zajednici radi o vijećničkom sustavu upravljanja jer Gradsko vijeće donosi bitne odluke i upravlja financijama te je naveo primjer kako u Vijeću odlučuju stranački, a kako nezavisni vijećnici.

Berket je naglasio i kako određene trgovine u Gradskom vijeću mogu smijeniti gradonačelnika kojeg su građani izabrali i zbog toga je važna i potpora u tom predstavničkom tijelu.

Okupljenima u Kaštel Starom obratio se i kandidat za župana te saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, koji se osvrnuo na stanje u državnoj politici i ovaj put ustvrdivši kako vladajući nemaju potrebnu većinu, a pozvao je Kaštelane da svoj glas u nedjelju daju Miliji Baldić Lukšić, Nezavisnoj listi Josipa Berketa, njegovoj kandidaturi za župana te kandidatima za županijsku skupštinu na listi Mosta.

Kaštelane je pozdravila i kandidatkinja za gradonačelnicu, Milija Baldić Lukšić te je pozvala sve da izađu na izbore, iskoriste svoje pravo i ne dozvole da drugi preuzmu odlučivanje o onima koji će voditi ovaj grad u naredne četiri godine.

Nakon službenog dijela ovog predizbornog okupljanja  nastavljen je glazbeni dio večeri.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

RECIKLAŽNO DVORIŠTE
Ne znate gdje s otpadom?
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij