Sinčić i Lovrinović: Mi smo spoj mladosti, energije, iskustva i znanja

KOALICIJA `JEDINA OPCIJA` MEĐU KAŠTELANIMA
- Živi zid i koalicija „Jedina opcija“ neće nakon izbora ulaziti u nikakve koalicije, jer nemamo što raditi s ovim, da ih tako nazovem, štetočinskim strankama. Ostajemo s našim stavovima od prije, jer nije moguće suradnjom s njima nešto promijeniti. Ono što kažemo sada toga ćemo se i držati i nećemo izdati svoje birače – kazao je čelnik Živog zida, Ivan Sinčić, tijekom svog posjeta Kaštelima.

Sinčić je sa suradnicima u ranim večernjim satima utorka prošetao rivom u Kaštel Starom te pri tome razgovarao s građanima, a od njih i kaštelanskih kandidata na izbornoj listi Živog zida i koalicijskih partnera u 9. Izbornoj jedinici, čuo i o dijelu problema s kojima se Kaštelani, posebno mladi, svakodnevno suočavaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

- Naš program i planovi temelje se na ideji da u Hrvatskoj treba mijenjati stvari i zato smo se ujedinili sa strankama i udrugama koje žele promjene u Hrvatskoj. Kao što smo se mi ujedinili, pozivamo sve građane Hrvatske da se ujedine, da se prestanu dijeliti na lijevo i desno ili na neke nepotrebne devijacije koje služe za skretanje pažnje s bitnih problema, prvenstveno gospodarskih i pravosudnih – poručio je ovom prilikom Sinčić.

Uz Sinčića u posjetu Kaštelima bio je i Ivan Lovrinović čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku, na adresu kojeg su po izlasku iz MOST-a stizale optužbe o dogovorima s HDZ-om i Milanom Bandićem.

- Znao sam da će se na najistaknutije članove ove koalicije bacati drvlje i kamenje, blatiti nas... al kako se kaže za dobrim konjem se prašina diže. Što nas više napadaju i izmišljaju laži to znači da smo jaki i opasni na političkom polju i da ćemo izvrsno proći na izborima. I ovim putem tvrdim da ćemo na ovim izborima sve njih iznenaditi svojim uspjehom – bio je Lovrinovićev komentar na optužbe, a koaliciju „Jedina opcija“, koju je nazvao dobitnom, opisao je spojem mladosti, energije, iskustva i znanja.

Listu ove koalicije u 9. Izbornoj jedinici, kao i na prošlogodišnjim izborima vodi Ante Rubeša iz Zadra, gradski vijećnik i dopredsjednik Akcije mladih Hrvatske.

- Današnje stanje u Hrvatskoj u ničemu ne odgovara onom elanu, željama, zanosu i žrtvi onih koji su državu stvarali. Mi ulazimo u ovu „borbu“ sa istim žarom, sa istom idejom s kojom su mladi prije 25 godina odlazili braniti ovu državu od agresora. U ovu „borbu“ ne ulazimo poput drugih iz vlastitih interesa, naš interes je  biti pravi zastupnici svakog mjesta i grada u Hrvatskoj i svakog građanina i njihovih interesa - ustvrdio je Rubeša.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kaštelanima su se u utorak predstavili i još poneki kandidati s liste ove koalicije u 9. Izbornoj jedinici, Lovre Crvelin iz Tisnog, Ana Klarić Bubica iz Velima, Ivan Rude iz Šibenika, a domaćini su im bile dvije od tri kaštelanska kandidata na listi, Ana Ljubica i Jelena Bakotin.

- Teško je danas kazati kakav će uspjeh ove koalicije biti na predstojećim izborima, no mislim da smo na pravom putu i da ćemo svoju snagu pokazati u narednim godinama. Cilj nam je zaustaviti odlazak mladih, koji nemaju ovdje perspektivu, stvoriti im uvjete da ostanu i stvaraju svoju državu. Nadam se da će svi ovi političari koji 25 godina vode krivu politiku otići u svoje mirovine i prepustiti mladima da stvaraju državu poželjnu za život – poručila je ovom prilikom Jelena Bakotin.

Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...