hren

SABOR ZASJEDA U PONEDJELJAK
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je u srijedu navečer mandat za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, kojeg su predložili Domoljubna koalicija i Most, a za ponedjeljak, 28. prosinca sazvala je konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

Tihomir Orešković, nekadašnji je predsjednik Uprave Plive. Do sada je bio financijski direktor Teve za Europu, inače vlasnika Plive. Na tu funkciju stigao je upravo iz Plive, gdje je bio čelni čovjek do 1. rujna 2014. godine, a na tu funkciju imenovan je 1. srpnja 2012.

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi .

Orešković je u Tevi od 2005. godine i radio je kao glavni financijski direktor Teve Kanada, a od 2009. kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu. Na poziciji glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika) imenovan je 2010. godine.

Podrijetlom je iz Like.


KOMENTARI:

Stari Komentari (191)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_8787)

  Bando komunisticka

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3120)

  Evo ko će usrićit nas - hrvatskom građevinama:

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  ".Isto kao i izrecena glupost o JBT i njegovoj uspostavi Hrvatske i njenih granica.Jer ako imalo znas o necemu,onda bi ti trebala biti poznata izjava tog zlog demona koji je rekao"prije ce Sava potec uzvodno nego ce Hrvati imat drzavu."


  Pa svjedoci smo da je na žalost bija u pravu. I opet su tome kumovali - Hrvati! Tako očekivano i otrcano. A sve uz pljesak glasača onih koji su je i zakartali.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "mislimo se..zasto ne objaviti i upoznati javnost..sa imenima kastelanskih orjunasa pobornika dinastije karadjordevica a poslije preobracenih titovih jugoslavenskih komunista."

  Može, prijatelju. Ali bi taj broj bija puno zanemariv u odnosu na partijaše koji su osnovali ili prišli u adezu. Zato misli glavom, a ne guzicon.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5029)

  ja san vidija Matu Barišina više puti da je priša Anti Sanaderu i da mu ruku

  oko 5 godina prije
 • Krunica (Gost_6227)

  Ma zamisli ti ovega Bože Petrova, kako se usudija ukrest Božić Vesni Pusić.Kolika je ona vjernica jema bit da svaku večer izmoli barenko 3 Očenaša i Zdravo Mariju prije spavanja.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "za partijaska se zna..ali orjunaska ne..zato..se ti zamisli..;)"

  Kad se zna, onda reci.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "Ma zamisli ti ovega Bože Petrova, kako se usudija ukrest Božić Vesni Pusić.Kolika je ona vjernica jema bit da svaku večer izmoli barenko 3 Očenaša i Zdravo Mariju prije spavanja."

  Nisan zna da je petrov vlasnik autorskih prava na Božić. I čuja san da Božo više nije Petrov, nego Karamarkov.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2202)

  Koliko laži danas, koliko mržnje danas ,a imamo samostalnu državu Hrvatsku od 1974. Hrvatsku su očuvali samo oni koji su u njoj uvijek živili. Nitko drugi. Svi drugi su je pokreli na čelu sa dijasporom i domaćim izdajnicima svih boja.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "Koliko laži danas, koliko mržnje danas ,a imamo samostalnu državu Hrvatsku od 1974. Hrvatsku su očuvali samo oni koji su u njoj uvijek živili. Nitko drugi. Svi drugi su je pokreli na čelu sa dijasporom i domaćim izdajnicima svih boja."

  E, ali za "prave" rvatine rvacka ne postoji do 1990-te. Svaka druga istina ih stavlja u ropotarnicu povijesti.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5029)

  Samostalna moderna Republika Hrvatska postoji od 1991 godine i nema temelje ni u 1941 ni u 1974. Ima temelje u domovinskom ratu i beskrajnoj želji hrvatskog naroda i branitelja za slobodnom neovisnom hrvatskom državom. Sve drugo su pusićevsko-račanovske udbaške interpretacije i pokušaji opravdavanja brojnih zločina prema vlastitom narodu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5029)

  Sve što je u Hrvatdkoj nakon 1991 privatizirano, privatizirali su socijalistički umreženi direktori i bankari. A ti su mogli biti samo komunisti i udbaši.
  Tuđman je dobio spomenike i ulice a oni bogatsvo i imovinu i legitimitet za vlastiti desetljetni udbašluk .

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "Samostalna moderna Republika Hrvatska postoji od 1991 godine i nema temelje ni u 1941 ni u 1974."

  Netočno. Tako ispada da je Republika Srpska u istom povijesnom i pravnom kontekstu ka Hrvatska. A nije.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "Ima temelje u domovinskom ratu i beskrajnoj želji hrvatskog naroda i branitelja za slobodnom neovisnom hrvatskom državom."

  Opet netočno. Odnosno djelomično točno. RH u ustavu ima korijene u antifašističkoj (poslije komunističkoj, pa socijalističkoj) Hrvatskoj. A to znači ZAVNOH, AVNOJ i ustav SFRJ iz 1974. Na temelju toga nas je svijet pravno i stvarno i proznao, a ne radi želje i težnje, premda legitimne, o kojoj pišeš.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "Sve drugo su pusićevsko-račanovske udbaške interpretacije i pokušaji opravdavanja brojnih zločina prema vlastitom narodu."

  Paušalna ocjena. Kad već pišeš o UDBI i korijenu nastanka stranaka u suvremenoj RH, pozovi se na djela Manolića, Tuđmana, Perkovića, Boljkovca i ostale udbaško komunističke mašinerije. A o članstvu se također može raspravljat. Kako pitanjem "Di si bija 1991.?" tako i pitanjem "U kojoj stranci si bija 1988.?".

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4151)

  (Gost_5029)Samostalna moderna Republika Hrvatska postoji od 1991 godine i nema temelje ni u 1941 ni u 1974.


  šta ti to znači moderna hrvatska? jel to znači popljačkana, prevarena, osiromešena i temelji se na pučkin kužinama, socijalnim butigama, ljudima ovršenim od stranih banaka i poslatih na ulicu. ljudima koji ovise od humanitarnih priredbi da bi se ličili. jel to moderna hrvatska. eto ti je ja bi volija starinsku

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "Sve što je u Hrvatdkoj nakon 1991 privatizirano, privatizirali su socijalistički umreženi direktori i bankari. A ti su mogli biti samo komunisti i udbaši.
  Tuđman je dobio spomenike i ulice a oni bogatsvo i imovinu i legitimitet za vlastiti desetljetni udbašluk ."

  Da ali pod dirigentskom palicom doktura Tuđmana i uz orkestriranje adeze u kojoj su se ti o kojima govoriš i uhljebili da bi izveli Superhik pljačku stoljeća.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4151)

  (Gost_1173)
  "Sve što je u Hrvatdkoj nakon 1991 privatizirano, privatizirali su socijalistički umreženi direktori i bankari. A ti su mogli biti samo komunisti i udbaši.


  bravo. samo neznam jesu li i ovi komunisti i udbaši:
  Prema nekim procjenama u tim procesima upropašteno je više od petnaest milijardi Eura, a prema pisanju onih koji su se studiozno bavili pretvorbom i privatizacijom među onima koji su obilježili te procese ubrajaju se Ivica Todorić, Miroslav Kutle, Luka Rajić, Josip Gucić, Marijan Filipović, Antun Novalić, Ivan Radošević, Dragutin Biondić i drugi.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  Tako je, svi ovi su udbaši ili udbaški sinovi, dodaj tedeskija, roglića, čačića, matešu, gregurića, vlahovića, kalema, milanovića.....

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  Tako ispada da je Republika Srpska u istom povijesnom i pravnom kontekstu ka Hrvatska. A nije.

  Da nije bilo Tuđmana, branitelja i Domovinskog rata, Republika Srpska bi u povjesnom i pravnom kontekstu bila na granici Kahlobag, Kahlovac, Vilovitica i to umnogome zahvaljujući Račanovom predavanju oružja Teritirijalne obrane, pokušaju Mesićeva, Manolićeva i Boljkovčeva puča 1994., te Pusićkina i bratije Foruma i Fekal tribuna.......

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  RH u ustavu ima korijene u antifašističkoj (poslije komunističkoj, pa socijalističkoj) Hrvatskoj. A to znači ZAVNOH, AVNOJ i ustav SFRJ iz 1974.

  Totalno netočni i lažno.
  RH ima korjene u borbi hrvatskih branitelja u Domivinskom ratu i mučeničkoj smrti svih hrvatskih domoljuba kroz stoljeća uključivo i nevino pobijenih, poklanih i zazidanih 1945 na Križnom putu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3439)

  Čiji su Sanaderi,Rajići, Bandići, Pašalići, Vidoševići, Bezbroj ratnih domoljubnih profitera,Prke,Kovači,Vukojevići,Šuški,Radići sve redom bogataši do bogataša. Na kraju II. svjetskog rata ratni zločinac Josip Broz Tito svakom je ratnom profiteru, izdajici i dezerteru, bez suda i suđenja, stavio ploču oko vrata na kojoj je pisalo o kakvom se kriminalcu radi i jednostavno im uzeo sve što su ukrali, a potom se ni za jednog od njih više nije čulo. Tako je radio Broz. A kod nas, nakon Domovinskoga rata, čak i većina ratnih profitera dobila je i najviše vojne pričuvne i ine činove, za zasluge što su nas – pljačkali.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  Na kraju II. svjetskog rata ratni zločinac Josip Broz Tito svakom je ratnom profiteru, izdajici i dezerteru, bez suda i suđenja, stavio ploču oko vrata na kojoj je pisalo o kakvom se kriminalcu radi i jednostavno im uzeo sve što su ukrali, a potom se ni za jednog od njih više nije čulo. Tako je radio Broz

  Upravo tako, ratni zločinci tako rade. Usput su pobili svakoga tko je imao dvije vreće brašna i bijelu košulju i znao čitati. Jer povijest počinje s pobjednicima i nema znanja, istine ni povijesti prije njih. Tako su radili komunistički zločinci. Je li to recept koji treba pravdati, slaviti i preporučiti?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4151)

  Upravo tako, ratni zločinci tako rade. Usput su pobili svakoga tko je imao dvije vreće brašna i bijelu košulju i znao čitati.


  onda 45-e na ovamo nije bilo pismenih.hitler i pavelić su bili humaniji i milostiviji.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  Evo Josipović je kao jedan od najboljih primjera poštenih i pravednih uspio prisvojiti četiri židovska stana u centru Zagreba.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3439)

  7821 kako si se ti rodio i tko te napravio ako su ti sve pobili, danas se hvališ fašizmom i ustaštvom

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  Odgovara: # 383165

  Nema. Pitaj Bandeterovu komisiju, Davorina Rudolfa i ostalu struku. A to šta ti tako misliš, to je problem tvoj i tebi sličnih isključivih usijanih glava koja neznanje nadoknađuju mudrostima sa dinarskih sijela.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "RH ima korjene u borbi hrvatskih branitelja u Domivinskom ratu i mučeničkoj smrti svih hrvatskih domoljuba kroz stoljeća uključivo i nevino pobijenih, poklanih i zazidanih 1945 na Križnom putu"

  Nema. Pitaj Bandeterovu komisiju, Davorina Rudolfa i ostalu struku. A to šta ti tako misliš, to je problem tvoj i tebi sličnih isključivih usijanih glava koja neznanje nadoknađuju mudrostima sa dinarskih sijela.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "Upravo tako, ratni zločinci tako rade. Usput su pobili svakoga tko je imao dvije vreće brašna i bijelu košulju i znao čitati. Jer povijest počinje s pobjednicima i nema znanja, istine ni povijesti prije njih. Tako su radili komunistički zločinci. Je li to recept koji treba pravdati, slaviti i preporučiti?"


  haha, pa to ti preporučuješ s izjavama da je RH plod politike od 1990.-te do danas. Kao da je nije bilo i prije i kao da su Hrvati ustaše i niko više. Ajde malo Petrovu, ali ne u kabinet, nego u ordinaciju.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  Ovakva retorika na žalost ukazuje na ono najgore: primitivan i nepismen narod nema političke elite i upravu ka pametni narodi. A šta je najgore, to nema veze ni s Titom ni s Pavelićem. Ni s Krivoustm Ljigavcem ni s Malim Tuđmanom, ni s Pusićkom, a ni s Petrovim.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  7821 kako si se ti rodio i tko te napravio ako su ti sve pobili, danas se hvališ fašizmom i ustaštvom

  Ćaća mi je rođen krajem tridesetih pa ga nisu uspili ubiti a nigdje nisam hvalio ni ustaštvo ni fašizam.Oba m i se gade. Samo sam svjedok vremena i Do,ovinskog rata i znam da je sva energija hrvatskog naroda bila upregnuta u stvaranje države a energija udbaša u podjelu pljena. Jer su udbaši imali popis imovine koju treba podijeliti. Je li vama jasno da je isti zakon o privatizaciji napisan u Slovieniji, Hrvatskoj, BIH, Srbiji, Makedoniji Crnoj Gori pa čak i na Kosovu? A zajedničko svimovim država je UDBA i KPJ.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_128)

  Iskorijenit Sdp iz kastela
  Berket im je da krila cetiri godine

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1148)

  Hebala te dijspora i Pavelićevi zlatni zubi vađeni iz srpskih i židovskih zubala...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3439)

  Hrvatska tragedija, pobjednike izbora za pedsjednicu barbiku i hdz=most=crkva odlučili su glasovi dijaspore bez kojih bi umrli od "gladi" porez plaćaju svojoj Matici Rvackoj..............Sutra za izbor predsjednika sabora opet odlučuje dijaspora i po koji manjinac. Ovo je banana država u kojoj njenini domicilni stanovnici nemaju nikakva prava, ali zato harač i danak plačaju hdz-most debelo.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1148)

  A, to šta ti je šef napravija zlatno zubalo od zubi ekipe koju je tamanija u Jasenovcu...šta na to kažeš? Kaže Himler, kad bi mu se Pavelić nasmija u mraku da ne bi tribalo palit svitla...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4232)

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/l/t1.0-9/5872_150367931997997_7344342199066580573_n.jpg?oh=a68105c473f50112a6595b52f09844f7&oe=570F03A6

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  "U rezoluciji Europskoga parlamenta Europske Unije Europska savjest i totalitarizmi, donesenoj 2. travnja 2009, izričito su osuđeni fašizam, nacizam i komunizam. !"

  I jesu li se ustaše pripoznale?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  Zamisli koja bi sramota bila da su nan svi branitelji 1990. bili adezejčine. Isto ka da su 1941. partizani svi bili komunjare.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7122)

  1236, kad već daviš copy-paste desničarskim pyzdarijama kojima je jedini cilj pokušaj relativiziranja gnjusnih zločina fašizma, barem korektno navedi izvor: Matica hrvatska, Vijenac br. 508

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  Evo Josipović je kao jedan od najboljih primjera poštenih i pravednih uspio prisvojiti četiri židovska stana u centru Zagreba.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  nisan nikad bija u partiji, dapače pljuca san po njoj, a pogotovo u stranci i ovo štaću sad reć nisan NIKAD dod 90-te mislija da ću izreć: nije adeza uspila satrat i pokrast sve ono šta su komunjare ostavile narodu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1236) (Gost_9155)

  Fašizam i njegove kukavičke sluge jednom i zauvik poraženi su davno, prije sedamdeset godina. Ti još uvik nimaš tu informaciju?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7821)

  A, to šta ti je šef napravija zlatno zubalo od zubi ekipe koju je tamanija u Jasenovcu

  Daj ne pretjeruj, ta zubala ni takvog zlata nitko nije vidio ali su zato svi vidjeli tisuće kostura u Hudoj jami

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5162)

  7122 kolopter ajde nadji nekoga da ti skine prokletstvo ako je jos moguce inace nema ti spasa.

  oko 5 godina prije
 • paprčnjaka 0* (Gost_5999)

  :):D:o kolomasti , kolomasti svima na rep koji su jamili , a nisu zaslužili :p:(;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9166)

  Odgovara: # 383236

  DIREKTIVA IZ BRUXELLESA KOJA ĆE PROMIJENITI SVE 'Morate kazneno goniti sve koji poriču fašističke zločine!' EK želi da se u kaznenom zakonu navede kako je negiranje holokausta i ostalih zločina fašizma kažnjivo.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3225)

  ovo su navodno prioriteti nove vlade:
  "Što se tiče ključnih projekata, neslužbeno se doznaje kako se radi o nizinskog pruzi Rijeka-Zagreb, ubrzavanje projekta LNG terminala na Krku te projekt navodnjavanja Slavonije, javlja RTL."
  dalmacija se ne spominje .možda će bit obuhvaćena reformom zdravstva,a to znači ko nema novaca neka umre pred vratima ambulanti i bolnica.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3119)

  "...dalmacija se ne spominje ..."

  Nisan ni očekiva od njzi. Ali ne spominje se ni Južna Hrvatska

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1173)

  Čovjek za sva vremena, jesmo li baš njega željni?

  http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00388/karamarko_mesi__388908S1.jpg

  http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/vijesti/hrvatska/afera-hdz-branko-bacic-i-vladimir-seks-priznali-postojanje-crnih-fondova/792835-1-cro-HR/Afera-HDZ-Branko-Bacic-i-Vladimir-Seks-priznali-postojanje-crnih-fondova_ca_large.jpg

  http://www.glas-slavonije.hr/Slike/2012/12/32608.jpg

  http://www.vecernji.hr/media/cache/4f/c1/4fc1890a40b93c730b26bdc25a4889b2.jpg

  http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/vijesti/hrvatska/brkic-karamarko-ce-8.-studenoga-plakati-kao-tudman-1995.-dok-je-dizao-zastavu-na-tvrdavi-u-kninu/7306644-1-cro-HR/Brkic-Karamarko-ce-8.-studenoga-plakati-kao-Tudman-1995.-dok-je-dizao-zastavu-na-tvrdavi-u-Kninu_ca_large.jpg

  http://static.hr.n1info.com/Picture/45135/jpeg/karamarko_petrov.jpg

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara