PREDSJEDNIK HDZ-A U POSJETU KAŠTELIMA
Nakon što je u ponedjeljak navečer Domoljubna koalicija u Kaštel Sućurcu održala svoj predizborni skup, u utorak ujutro Kaštela je posjetio i predsjednik HDZ-a te nositelj liste Domoljubne koalicije za 9. izbornu jedinicu, Tomislav Karamarko, u pratnji suradnika i pojedinih kandidata na predstojećim izborima.

Karamarko je prošetao sućuračkom rivom, te uz ispijanje kave u obližnjem kafiću, razgovarao s čelnim ljudima Grada Kaštela te građanima, koji su ga došli pozdraviti.
Bila je to prilika i da mu okupljeni novinari postave cijeli niz aktualnih pitanja, o broju nezaposlenih, o blokiranim građanima, štednji, ulozi MOST-a na izborima, marketingu u kampanjama, kao i o razlozima zbog koji nosi listu baš u 9. izbornoj jedinici te o razlozima malog broja žena na listi za istu jedinicu.

- Stalno upozoravamo da je broj nezaposlenih u stalnom porastu, a da je tako pokazuje i primjer da je od kraja rujna do kraja listopada izgubljeno više od 16 tisuća radnih mjesta. No to i ne čudi jer u Hrvatskoj nema gospodarskih aktivnosti. Što se tiče njihovih izjava o nezaposlenima, karakteristika mandata Kukuriku koalicije je laž i debakl – kazao je Karamarko.

Izvješća o tome kako je SDP na predizborni marketing do sada potrošio tri puta više od HDZ-a, Karamarko je komentirao SDP-ovom rastrošnošću građanskog novca, koja će ih, kako je naglasio, odvesti u poraz.

- Važno je ponašati se i živjeti u skladu s prilikama, pa sam tako već nekoliko puta najavio da ću kad postanem premijer i ministrima i ljudima u Saboru skinuti plaće za 25 posto. Ako žele veće plaće neka rade po učinku, ako bude veći BDP i bolji standard građana, onda nek imaju veće plaće – najavio je Karamarko, a kao jednu od mjera štednje naveo je i ukidanje ureda bivšeg predsjednika države.

Tvrdnje pojedinih anketa kako će MOST biti treća politička opcija u 9. izbornoj jedinici te kako će odnijeti glasove HDZ-u u 10. izbornoj jedinici, Karamarko nije posebno želio komentrirati, odbacivši rezultate anketa, tek je kazao kako cijeni svaku političku inicijativu, no kako se radi o sezonskom hitu.
Mali broj žena na listi u 9. izbornoj jedinici, svega njih tri, Karamarko nije znao obrazložiti, ali je ustvrdio kako su liste sastavljali po principu prijedloga s terena, te kako su ipak radili neke korekcije na povećanju broja žena na listama.

- Sad sam u nekim godinama da se želim vratiti u rodni Zadar jer se tu dobro osjećam. Vraćam se u svoj zavičaj i prirodno je da se tu kandidiram – kazao je Karamarko o razlozima kandidature upravo na ovom području, a špekulacije kako je 9. izborna jedinica uvijek bila sklona HDZ-u pa će u njoj, za razliku od eventualnog kandidiranja u 1. izbornoj jedinici, polučiti uspjeh, Karamarko je odbacio.

- Imamo podršku gdje god dođemo i ostvarit ćemo pobjedu u svim izbornim jedinicama, osim možda dvije – zaključio je predsjednik HDZ-a.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)